Vlnr: Rick Mellink, Loretta Vos, Lynn Ressing, Jordi Denekamp en Anouk Grothe. Foto: Ton Takken
Vlnr: Rick Mellink, Loretta Vos, Lynn Ressing, Jordi Denekamp en Anouk Grothe. Foto: Ton Takken

LBC 72 team 2 pakt kampioenschap

Algemeen

LICHTENVOORDE - Het badminton in Lichtenvoorde is dit jaar tot grotere hoogte gestegen. Team 2 van LBC' 72 is kampioen geworden in de 8ste divisie (voorheen 3de klasse), met een verschil van maar liefst 12 punten op de eerste achtervolger. Met behulp van aanstormende talenten Anouk Grothe en Lynn Ressing kon LBC zich opmaken voor een bloedstollend gevecht met de concurrentie (Grol, Ulft en Gaanderen).

In het begin van de competitie gingen de teams gelijk op. Halverwege november werd de strijd echt geopend maar werd er in Groenlo door LBC helaas verloren met 3-5. In de tweede helft van de competitie revancheerde het team zich en werd er in eigen huis gewonnen met maar liefst 7-1. De kaarten waren geschud en de basis voor het kampioenschap was gelegd.

De prestatie van eerste dame Loretta Vos was zeer noemenswaardig, daar zij met een winstpercentage van maar liefst 85% uitgeroepen werd tot beste speelster van de competitie. Ook de bij heren werden goede scores behaald. Rick Mellink en Jordi Denekamp werden respectievelijk 4de en 9de beste speler uit de competitie. Geluksmandarijntjes, bruin fruit, groene knuppels en het gezonde enthousiasme van nieuwe trainer André Boerboom vormden volgens de teamleden de ingrediënten voor deze succescocktail.

Samen met trainer André maakt team 2 zich deze zomer klaar voor de 7de divisie, die in september 2019 zal starten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant