De Johanneskerk in Lichtenvoorde.
De Johanneskerk in Lichtenvoorde. Foto: PR

Gespreksavond Lijdensweg of levensweg in de Johanneshof

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op donderdagavond 7 maart om 20.00 uur is er in de Johanneshof aan de Rentenierstraat een gespreksavond met als thema 'Lijdensweg of levensweg'. Ds. Hans Hinkamp begeleidt op weg naar het paasfeest, aan het begin van de 40-dagentijd (ook wel lijdenstijd of vastentijd genoemd) deze avond om stil te staan bij de missie van Jezus. Het zal geen avond worden vol hoogdravende taal of theologie maar een avond die ruimte wil maken voor openhartige vragen.

Wat waren de dingen die hij belangrijk vond? Welk doel had hij voor ogen? Zelf zegt Jezus 'dat hij zal moeten lijden en sterven'. Maar waarom eigenlijk? Had dat niet anders gekund? Want er is toch al veel te veel lijden in de wereld. Was zijn missie om te lijden en te sterven óf speelden er andere dingen mee? Wat nu als Jezus gewoon zijn boodschap had kunnen blijven vertellen, tot op hoge leeftijd, en dan in vrede was ingeslapen? Zomaar een aantal vragen om samen over in gesprek te gaan.

Door de jaren heen is over het lijden van Jezus veel gezegd. Een rondgang door de tijd kan helderheid geven over de vraag: wat moet je, of kun je, met dat lijden van Jezus? Het antwoord zal voor iedereen weer anders zijn, omdat mensen nu eenmaal heel verschillend zijn. Daarom is respect voor elkaar een voorwaarde voor een goed gesprek.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, voor koffie/thee wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor meer informatie: 0544-37 27 52 of mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant