Het roze kastje in de BIJwei. Foto: Mark Ebbers
Het roze kastje in de BIJwei. Foto: Mark Ebbers Foto: Mark Ebbers

Muzikale meewerkdag op de BIJwei

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 16 maart staat de BIJwei tijdens NL Doet in het teken van muziek. Initiatiefneemster Ellen Bakker roept het publiek op te komen helpen bij het zomerklaar maken van de ontmoetingstuin. De meewerkdag is van 09.00 tot 16.00 uur.

Ellen: "Er zullen een flink aantal bes-dragende struiken en bomen de grond in moeten om nestgelegenheid en voedsel te bieden aan de zangvogels. De bijen vliegen dan al af en aan op de fruitbomen, de wilgen en de eerste lentebloemen. Ook gaan we het onkruid te lijf en is het hoog tijd om te mesten. Rondom de pas aangelegde pomp en naast de moestuinen aan de straatkant maken we zitgelegenheid voor muziek, spel en lezen. Zo maken we het het terrein klaar om er tijdens de zonnige dagen van te genieten. We hopen op een grote opkomst want wat extra handjes kunnen we goed gebruiken."

Voor bezoekers en vrijwilligers ligt een folder klaar over de achtergronden van deze BIJwei waarmee Ellen taalvaardigheid en ontmoeting wil stimuleren. Voor de liefhebbers is er een boek cadeau met gedichten en foto's van amateur schrijvers uit de omgeving. Rond het middaguur is er nog een muzikale verrassing.

De BIJwei is gelegen aan de Martin Leliveltstraat, nabij waar de straat overgaat in de Willem Geurinkstraat (voorbij de Flierbeek, links). Wie wil helpen kan zich opgeven via www.nldoet.nl of middels een briefje in het roze boekenkastje op de BIJwei.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant