Afbeelding

Camping decor voor komisch blijspel Irene in Mariënvelde

Algemeen

Debutant Mathieu Oosterink: 'Ik kwam jaarlijks al wel naar Irene kijken'

MARIENVELDE – Toneelvereniging Irene, de van oorsprong uit de Ruurlose buurtschap De Heurne afkomstige vereniging, verzorgt vrijdag 8 en zaterdag 9 maart weer haar jaarlijkse uitvoeringen in zaal Heutinck in Mariënvelde. De aanvang van beide avonduitvoeringen is 20.00 uur. Dit jaar heeft Irene gekozen voor een komisch blijspel in drie bedrijven met als titel 'Op de camping' geschreven door G.M. Koek.

Door Jan Hendriksen

Het is al tegen half elf als we op een van de laatste repetitieavonden eind februari het kleine maar knusse zaaltje van café Heutinck betreden. We zijn net op tijd om nog even een glimp van de laatste scene van het komische blijspel mee te beleven. Regisseuse Ria Straatman geeft de laatste aanwijzingen voordat er letterlijk en figuurlijk geproost kan worden op de goede afloop van het toneelspel en de repetitie. De toneelgroep van Irene bestaat dit keer uit drie mannen en vijf vrouwen. "We hebben dit jaar in de persoon van Mathieu Oosterink (36) een debutant. We proberen met gezette tijden nieuw vers bloed in te laten stromen. En dat lukt ons redelijk", zo verklaart voorzitter en hoofdrolspeler Nico Bats. Mathieu Oosterink behoort tot de vriendengroep van Bats. "Ik kwam jaarlijks al wel naar Irene kijken. Dit jaar sta ik er echter voor op de planken, En dat is best wel een grote uitdaging. Ik had geen toneelervaring maar ben prima binnen de groep opgevangen", zo verklaart de in Borculo woonachtige Oosterink. Irene had een aantal jaren geleden het komische blijspel 'Op de camping' ook al eens in repetitie. "Maar toen gingen de voorstellingen in verband met ziekte van een van de hoofdrolspelers niet door. Maar dit jaar hebben we het script weer uit de kast gehaald", zo verklaart regisseuse Ria Straatman. De titel zegt het al. Het blijspel speelt zich af op een camping

Vissen
Willem de Zwart (gespeeld door Nico Bats) gaat met zijn vrouw Coby (Bianca Greven) en zoon Tom (Maarten van Bree) op vakantie in Duitsland. Ze hebben een tent gehuurd op een camping aan het water omdat hij gek is op vissen. Hij heeft al heel wat vissen gevangen, de een nog groter dan de ander. Laat nu op dezelfde camping ook Reinier de Wit (Mathieu Oosterink) met zijn vrouw Sofie (Erni Bos) en dochter Chiela (Sandra te Veldhuis) geboekt hebben. Hij is verslaafd aan de vlinders en waar vind je die beter dan aan het water zeker als het zo warm is. Maar of hij alleen met vlinders bezig is moet nog blijken. Mevrouw Schüller (Joke Roenhorst) heeft er zo eigen gedachten over, maar vind de belangen van de camping altijd voor gaan, haar vriendelijkheid is dan ook niet onbegrensd. En wat doet Gerda Snel (Brenda Wennink) op de camping. Zeker is dat Willem er zijn grootste vissen vangt……….… Souffleuse is Willy Greven. De grime wordt verzorgt door de Reurlse Grimegroep die bij Irene hulp krijgt van Joyce Meulenveld die middels een schoolproject 'stage loopt' binnen de grime groep.

Kaarten
Na afloop van de toneeluitvoeringen vindt er traditioneel weer een verloting plaats met talloze prachtige prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Ruurlose en regionale ondernemers. Toegangskaarten zijn beide avonden aan de zaal te koop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant