Afbeelding

Kruukske van Verdienste uitgereikt aan Olda Pondes

Algemeen

HARREVELD - Carnavalsvereniging de Zandbieters heeft dit jaar het Kruukske van Verdienste uitgereikt aan Olda Pondes. Zij ontving deze hoge Harreveldse onderscheiding voor alles wat zij belangeloos heeft gedaan voor de Harreveldse gemeenschap. In het bijzijn van haar familie ontving Olda het 39ste Kruukske uit handen van vice-president Bas Stoltenborg tijdens het jaarlijkse Spätshoppen.

Olda heeft veel betekend voor de basisschool, eerst als secretaris en later als voorzitter van het schoolbestuur. Tijdens haar periode als voorzitter is er veel gebeurd, zo werd de basisschool in eigen beheer gebouwd, mede door de gigantische inzet van Harreveldse vrijwilligers. Olda heeft menig winkel en school bezocht om alle benodigdheden uit te zoeken, maar ook op de bouw hielp ze waar nodig. Een ritje naar Dieren met een auto vol ijzerwerk dat moest worden verchroomd was dan ook geen uitzondering. Het was hard werken en toen de verbouwing klaar was op 27 juni 1997 was het een groot feest tijdens de officiële opening. Ook nu is Olda nog steeds actief voor de basisschool binnen de Stichting Instandhouding Basisschool Harreveld. Ze was onder andere betrokken bij de oprichting van LIMA (nu Paraat), het samenwerkingsorgaan van een aantal basisscholen in Oost-Achterhoek.

Tevens is Olda al ruim tien jaar voorzitter van de KBO. Iedere veertien dagen wordt op de maandag de soosmiddag georganiseerd en één keer per jaar is er een groepsuitje. Voor al deze inzet heeft Olda met recht het Kruukske van Verdienste en de bijbehorende oorkonde in ontvangst mogen nemen.

Met het Spätshoppen op maandag wordt een fantastisch carnavalsweekend van carnavalsvereniging De Zandbieters afgesloten. Prins Michel, Prinses Romy en het 44ste jeugdprinsenpaar Thijs & Jochem kunnen terugkijken op een zeer geslaagde carnaval. Vanaf woensdag was het feest voor iedereen, met als hoogtepunt op zondag de grote carnavalsoptocht. De Heide mocht de publieksprijs in ontvangst nemen voor hun creatie: "De hoofdprijs, daar steken wij onze nek wel voor uit!".

Winnaar van de publieksprijs: 'De hoofdprijs, daar steken wij onze nek wel voor uit!' van groep De Heide. Foto: Jos Betting

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant