Klankbeeld 'Boer'n van gister'n, alles geet veurbi'j'. Foto: PR
Klankbeeld 'Boer'n van gister'n, alles geet veurbi'j'. Foto: PR

Boer'n van Gister'n in beeld bij De Koppelpaarden

LICHTENVOORDE - Toen Vordenaren Henk Graaskamp en oud-Lichtenvoordenaar Fons Rouwhorst in 1994 het klankbeeld 'Boer'n van gister'n, alles geet veurbi'j' in elkaar zetten, konden ze niet vermoeden dat ze er na vijfentwintig jaar nog steeds mee rond zouden trekken. De sfeer van herkenning en nostalgie, ontroering maar soms ook van ontzetting over dat boerenleven blijkt na 25 jaar nog steeds aan te slaan. Op woensdagavond 27 maart is deze productie te zien in de grote zaal van De Koppelpaarden.

Het klankbeeld neemt u mee naar het leven in en om de boerderij en het werk op het land in een groot aantal facetten. We zien koeien die karren en ploegen trekken, kinderen die – in de touwen- eggen voortzeulen. In beeld komt de paastijd, die gevierd wordt met veel eieren. Eieren, die niet zoals tegenwoordig in de winkel voor het rapen liggen, maar die gedurende lange tijd moesten worden opgespaard. We zien ook spelende kinderen met tollen, ballen, krijt, knikkers en touw. De kindertijd duurde maar kort, vanaf je twaalfde werd je ingezet op de boerderij. Boer'n van Gister'n ' verhaalt ook over de belangrijke functie van de noabers en uiteraard is er plek voor geboorte, trouw en rouw.

Woensdagavond 27 maart is het klankbeeld te zien op uitnodiging van Oudheidkunde Lichtenvoorde in de grote zaal van De Koppelpaarden, ingang Bleekwal. De zaal gaat open om 20.15 uur en om 20.30 uur start de film. De entree is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer berichten