Afbeelding

Harmonie St. Willibrord huldigt 70-jarige jubilaris

Algemeen

LIEVELDE - 2019 is voor Harmonie St. Willibrord Lievelde een feestelijk jaar. De vereniging bestaat 85 jaar en is een aantal jubilarissen rijker. Antoinette Bleumink, John Ponds, Vincent Weenink en Rob Tanck zijn 40 jaar lid. Leo klein Tank is al 70 jaar (ere)lid. Een bijzondere mijlpaal om even bij stil te staan.

Leo vertelt: "Ik begon niet zoals tegenwoordig gebruikelijk met twee jaar lang blokfluitles maar gelijk met muzieklessen op besklarinet. We repeteerden met een paar man. Er kwam dan iemand bij ons thuis om ons les te geven. Ondertussen werd de fanfare Sint Willibrord een harmonieorkest in 1949. Na een half jaar besklarinet ben ik op een esklarinet gaan spelen, want we hadden nog geen dwarsfluiten in het orkest voor de hoge stem. Een paar jaar later heb ik ook nog zelf lesgegeven bij ons thuis. Soms deden we dat in de koeienstal, want daar galmde het zo lekker. Het was een dolle boel, met na de repetitie soms heerlijke nasi als extraatje. Weer een aantal jaren later ben ik weer besklarinet gaan spelen en dat doe ik nu nog steeds. De jaren zijn erg snel voorbij gegaan. Vooral de laatste tien jaar. En dat komt omdat het gewoon erg gezellig is binnen de vereniging. Iedereen, jong en oud, kan goed met elkaar opschieten en maakt samen lol. Muziek verbroedert echt. En samen repeteren en optreden geeft veel voldoening."

Naast St. Willibrord speelt Leo ook nog bij het VrijeTijdsOrkest in Winterswijk en bij muziektrio 'Allegresse'. Ook zijn familie is aangestoken met het muziekvirus. Leo's dochters spelen al van jongs af aan op klarinet en zijn kleindochters op saxofoon. Daarbij met de niet aflatende steun van zijn vrouw.

Op 13 april is Leo live te bewonderen tijdens het voorjaarsconcert 'Jazz Vibes'. Voor locatie en tijd zie keitjes/gidsjes. Houd de website www.st-willibrord.nl of de facebookpagina @stwillibrordlievelde in de gaten voor meer informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant