Een warme en droge plek om te collecteren bij Jumbo. Foto: Erik van de Groep
Een warme en droge plek om te collecteren bij Jumbo. Foto: Erik van de Groep

Collecteweek Amnesty in zwaar weer

OOST GELRE - Het weer tijdens de collecteweek van Amnesty International was bij vlagen bar en boos maar ondanks het beperkte aantal collectanten heeft de stichting een prachtig resultaat bereikt. Lichtenvoorde gaf 2332 euro en in Zieuwent is bijna 1000 euro opgehaald. Namens de mensenrechtenorganisatie: hartelijk dank!

Zaterdag 16 maart werd de collecteweek afgesloten met een 'bezemronde'; bij de supermarkten werden de niet bereikte burgers verleid tot een donatie in de bus. Ook dat was een koude, natte klus. Flink ingepakt in winterjassen stonden de vrijwilligers moedig met de collectebus klaar. Bij de Jumbo werd de collectant naar binnen genodigd. Zo toonde deze supermarkt de warme betrokkenheid bij het werk voor naleving van mensenrechten.

Dit jaar konden de afdeling Oost Gelre helaas de collecte niet combineren met een actie in verband met het gebrek aan vrijwilligers. Daarom is Amnesty op zoek naar naar nieuwe vrijwilligers ter uitbreiding van het collectantencorps maar ook voor verjonging en vernieuwing van de werkgroep. Meer weten? Kijk op de vernieuwde website: oostgelre.amnesty.nl/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden