Rob Porskamp en Johan Schröder met de oorkonde, staand tussen Mark Wessels, Sander Esselink en Rob Steuber. Foto: PR
Rob Porskamp en Johan Schröder met de oorkonde, staand tussen Mark Wessels, Sander Esselink en Rob Steuber. Foto: PR

Nunc Est Bibendum deelt onderscheidingen uit

Algemeen

GROENLO - Mark Wessels, Sander Esselink, Henri Walterbos en Rob Steuber van Biergenietschap Nunc Est Bibendum uit Groenlo hebben uitbater Rob Porskamp en brouwer Johan Schröder van de speciaalbrouwerij Brouwersnös verrast met een oorkonde, behorende bij de titel 'Het beste speciaalbier van de Achterhoek.'

Het is voorzitter van het biergenietschap Steuber die het woord neemt. "Na een strenge voorselectie hebben we tijdens onze bierproefavond vijf Achterhoekse bieren geselecteerd om te beoordelen en te komen tot 'het beste speciaalbier van de Achterhoek'. We zijn een groep van 24 neutrale bierliefhebbers, waaronder veel kenners, uit zowel Groenlo als Lichtenvoorde. De bieren werden beoordeeld op smaak, fles en verpakking, etiket, algehele indruk. We zijn allen bijzonder verrast door de kwaliteit van de Achterhoekse speciaalbieren. 'Willemken' van Brouwersnös werd glorieuze winnaar van de avond. In zowel de categorie smaak, fles/verpakking en verhaal, evenals in de totaaluitslag. De leden hebben nog wel een aanbeveling voor jullie. Willemken zou wat ons betreft ook in een halveliterfles verkrijgbaar mogen zijn." Porskamp toonde zich verheugd met de titel en bijbehorende oorkonde. "We zijn blij met deze titel en zullen de oorkonde een mooi plekje geven in Brouwersnös."

'Meest verrassende bier'
Onder de speciaalbieren deze avond ook Utberg Beer Special Pale Ale. Een bier uit Vragender, een initiatief van vijf Lichtenvoordse bierliefhebbers. Het drankje viel zodanig in de smaak bij het Grolse biergenietschap dat het bekroond werd met de titel 'Meest verrassende bier van de Achterhoek', in zowel de categorie smaak, fles/verpakking als verhaal. "Alleen het verhaal al. Geweldig," laat Mark Wessels weten. "Dat moest bekroond worden. Ook deze titel wordt eenmaal per jaar toegekend", vult Esselink aan. "Dit jaar gaan we wederom een verkiezing houden. We gaan weer vele biertjes voorproeven en selecteren", laat Walterbos weten. Het juryrapport is lovend over het hobbybier van de vijf Lichtenvoordenaren. Jan Doppen, één van de vijf CEO's van Utberg Beer, toonde zich zeer verrast en ontdaan tegelijk met de geste uit de Grolse veste. "Wij zien de oorkonde als een grote eer van dit Grolse biergenietschap uit toch een echte bierstad. De oorkonde krijgt een mooie plek in ons onderkomen, de smidse in Vragender. En je kunt weer zien: bier verbindt, zelfs Grolsen en Lechvoordsen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant