Schoonzuster van fotograaf aan het melken. Foto: H.J. Hulshof
Schoonzuster van fotograaf aan het melken. Foto: H.J. Hulshof

Tentoonstelling 'Herinnering en Herkenning' bij 't Kevelder

ZIEUWENT - Komend weekend organiseert Oudheidkundige Vereniging Zuwent de tentoonstelling 'Herinnering en Herkenning'. Bij club- en buurthuis 't Kevelder vindt u een grote variatie aan 'olde pruttele', allerhande oude spullen die de vereniging van leden en niet-leden in bewaring heeft gekregen.

Het kan gaan om oud linnen, kleding van vroeger, religieuze voorwerpen, summezetjes, oude schoolspullen, huishoudelijke voorwerpen en klompenmakersgereedschap. De vereniging is altijd erg blij met deze spullen, want de voorwerpen vertellen het verhaal van onze grootouders en overgrootouders: van hoe zij leefden, van de leuke en zware momenten in hun leven. Het vertelt van 'naoberschap', een ook nu nog gehuldigd begrip hier in de Achterhoek.

De Oudheidkundige Vereniging Zuwent vond het tijd worden om deze spullen te laten zien aan haar leden en aan andere geïnteresseerden. De voorwerpen brengen ons terug in de tijd, ze doen ons denken aan onze jeugd, aan de spelletjes die we deden en ook wel aan de taken waarbij we moesten helpen. 'Een mens kan zijn toekomst pas begrijpen, als hij weet hoe zijn verleden geweest is.' Ook worden er buiten op de parkeerplaats van 't Kevelder twee oldtimer trekkers geshowd en van deskundig commentaar voorzien door de heren Guido en Casper Papenborg. Het gaat om een Farmall F14 uit 1938 en een Farmall F20 uit 1936. Een uitgelezen kans om deze trekkers eens van dichtbij te bekijken.

Deze tentoonstelling staat open voor iedereen en is te zien in 't Kevelder aan de Zieuwentseweg 46 te Zieuwent op de volgende dagen: vrijdagavond 5 april, aansluitend aan de jaarvergadering van de OVZ, van 20.30 uur tot 23.00 uur, zaterdag 6 april van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 7 april van 10.00 uur tot 14.00 uur. De entree is gratis, u kunt een vrije gift in de daarvoor bestemde bus doen ter ondersteuning van de activiteiten van de Oudheidkundige Vereniging Zuwent.

Meer berichten