Foto: Jack Colsters
Foto: Jack Colsters

Kennismaking Run-Archery

Algemeen

LICHTENVOORDE - De handboogafdeling van schuttersgilde Switbertus organiseert zaterdag 13 april de jaarlijkse Run-Archery. Het programma bestaat uit kwalificatie op tijd, finales voor iedereen op eigen niveau en een afsluitende estafette, met teams die op de dag zelf worden samengesteld.

Voor mensen die eens kennis willen maken met deze unieke sport biedt Switbertus de mogelijkheid de komende weken mee te trainen met de Run-Archery trainingsgroep. Trainen kan elke donderdag vanaf 20:30 uur, elke donderdag vanaf 19:30 uur en elke zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur. Zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijd kun je beschikken over een recurve-handboog en pijlen van de vereniging.

Wat houdt Run-Archery in?
Run-Archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen; de zomervariant van de spectaculaire biathlon tijdens de Olympische winterspelen. Run-Archery is leuk voor hardlopers, tri- en survival atleten omdat het boogschieten een uitdagende extra dimensie geeft aan het hardlopen. De kunst is om met een hoge hartslag toch de juiste focus te houden bij het boogschieten.

Programma 13 april
• 10:00 uur inschieten
• 11:00 uur kwalificatie; er wordt 4x een rondje van ongeveer 900 meter hardgelopen met een boog. Op het centrale punt worden op een afstand van 18 meter, 3x vier pijlen op een klapdoel met een doorsnee van 20 cm geschoten. Elke misser kost een strafrondje van 130 meter.
• In de middag de finale en estafette
• 16:00 uur prijsuitreiking en BBQ

Trainingsgroep
De Run-Archery trainingsgroep in Lichtenvoorde traint elke donderdag om 19:30 uur vanaf clubgebouw de Swite. Het accent ligt op het leren van de techniek van boogschieten, in combinatie met hardlopen. Elke training wordt er dus hardgelopen en geschoten. De trainingen staan open voor iedereen; zowel recreanten als wedstrijdsporters. Vooral hardlopers die kennis willen maken met de handboogsport worden uitgenodigd, maar ook boogschieters die meer aan hun conditie willen werken. Speciaal zoeken we dames en meiden voor de trainingsgroep, omdat voor estafettewedstrijden een mixed teamsamenstelling nodig is. Je kunt de eerste maand gratis meedoen ter kennismaking.

Informatie en aanmelding: 06-5123 9253 (Henri Polman). Mail: runarchery@st-switbertus.nl of kijk op de website.


www.st-switbertus.nl/handboogsport-runarchery

www.handboogsport.nl/over-handboogsport/onze-sporten/run-archery/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant