Floor Reinders en Joske Fukkink voor bar 't Doktertje. Foto: Annekée Cuppers
Floor Reinders en Joske Fukkink voor bar 't Doktertje. Foto: Annekée Cuppers

Floor en Joske organiseren feestavond voor jonge stappers

LICHTENVOORDE – Op vrijdag 12 april vindt in Lichtenvoorde een feestavond plaats voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar. Voor deze doelgroep mag er nog wel wat meer georganiseerd worden, zo vonden Floor Reinders en Joske Fukkink. Nadat ze beiden uit hun dak gingen op het Marianumfeest dat dit jaar voor het eerst bij 't Doktertje werd georganiseerd, waren de meiden er snel over uit: de jeugd uit Oost Gelre wil ook wel eens lekker stappen met leeftijdsgenoten. Zo ontstond het idee voor een tweemaandelijkse feestavond, speciaal voor jongeren tot 16 jaar.

Door Annekée Cuppers

Floor vertelt: "Vorig jaar hebben we op school de burgerschapsdagen gehad waarbij de leerlingen mee mochten denken over wat er nog miste in Oost Gelre en hoe we dat zouden kunnen realiseren. Wij wilden wel graag een feestavond organiseren. Via het netwerk van de burgerschapsdagen kwamen we in contact met Ronald Kruip en die vond het een goed idee. In het verleden had hij al eens eerder zo'n avond georganiseerd maar dat wisten we helemaal niet." Joske vult aan: "Dat kwam ook omdat het feestje via Facebook bekend gemaakt werd maar de jongeren van onze leeftijd zitten op Instagram dus dat zagen we helemaal niet." Inmiddels zijn de posters gedrukt en verspreid en volgen al ruim 400 mensen het Instagram-account 'doktertje_feest'.

De feestavond voor jonge stappers uit Oost Gelre is op vrijdag 12 april van 20.00 tot 00.00 uur. De entree inclusief garderobe bedraagt 5 euro. Een glas frisdrank kost 2 euro en alcohol wordt uiteraard niet geschonken.

Sportdag voor basisscholen
Floor en Joske hebben ook het initiatief genomen voor een sportdag voor groep 7 en 8 van de basisschool. Geïnspireerd door de paasloop en het project 'Scholen in beweging' bedachten zij een sportdag waarbij iedere maand een andere school uit Lichtenvoorde of de kerkdorpen aan de beurt is. De eerste sportdag vindt plaats op de eerste woensdag na de meivakantie op het terrein van Longa. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de Hamalandhal.

Zwemvijver de Besselinkschans
Tijdens de Nieuwjaarsduik afgelopen winter was Floor ook al actief voor het maatschappelijk belang in haar regio. Zij startte een handtekeningenactie voor het open houden van de zwemvijver voor publiek. Floor: "De handtekeningenactie was een groot succes, zo'n 800 mensen hebben getekend en er hebben zich ook mensen gemeld die willen helpen bij het toezicht houden. We hopen dan ook dat we straks met mooi weer van de vijver gebruik kunnen maken." Chris Frencken, die vanuit de gemeente de meiden en hun initiatieven ondersteunt, laat in een telefonische reactie weten: "Wij zijn in gesprek met de uitbater. We denken mee in de mogelijkheden om recreatief gebruik van de vijver onder voorwaarden mogelijk te maken. Hiervoor moet nog een bestemmingsplanprocedure doorlopen worden. Hierbij spelen veiligheidsaspecten, verzekeringen en het aanbieden van faciliteiten ook een rol. Uiteindelijk is het aan de uitbater of deze zwemmen toestaat. Voor hij daarover een besluit neemt wil hij eerst goed inzichtelijk hebben of dit samen gaat met de andere activiteiten. En hij wil bekijken welke kosten hiermee gemoeid zijn. Dat lijkt me heel begrijpelijk."

Floor en Joske hopen vurig dat het lukt om de zwemvijver weer voor publiek geopend te krijgen en kunnen ondersteuning hierbij nog steeds goed gebruiken. U kunt met Floor in contact komen via floorreinders1@gmail.com of telefonisch via 06 2068 2415.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden