Sfeerbeeld van Heeren Sferen 2019. Foto: organisatie Heeren-Sferen
Sfeerbeeld van Heeren Sferen 2019. Foto: organisatie Heeren-Sferen

Heeren-Sferen 2019: 'De Heeren zijn weer thuis'

LICHTENVOORDE - Zondagochtend 31 maart opende voorzitter Wilfried Kolkman de tweejaarlijkse netwerkbijeenkomst Heeren-Sferen. Meer dan 600 heren in smoking waren bijeen gekomen in de compleet tot gala-zaal omgetoverde Hamalandhal. Na drie edities was Heeren-Sferen weer terug in Lichtenvoorde, daar waar het in 2011 allemaal begon. Het thema was dan ook 'de Heeren zijn weer thuis'.

Pieter de Rijke alias Dokter Markus Becker had de eer het spits af te bijten. Zijn humoristische act als Euregio-ambassadeur sloeg geweldig aan. Hierna was het tijd de presentatrice van deze dag bekend te maken. Na een introductie op het grote scherm kwam niemand minder dan Sylvana Ijsselmuiden op een crossmotor de zaal binnenrijden. Deze 24-jarige Friezin is onder anderen bekend van haar modellen- en presentatiewerk maar vooral als hét gezicht van Dumpert. Aan haar was het ook direct de taak om de volgende artiest aan te kondigen; het was tijd geworden voor zang. Belinda Kinnaer zorgde met haar veelzijdige stem voor een prachtige invulling hiervan.

Hierna volgende een optreden van de Amsterdamse koningin van klassiek burlesque Madame Romanova. Zij brengt haar elegante acts naar podia rond de wereld en showde ook hier haar klasse. Als afsluiter van het eerste deel verscheen Lesley Williams met zjin Hazes-act op het podium. Hij bracht de zaal in extase met alle bekende Hazes-klassiekers. Tijdens de pauze werd een loterij georganiseerd met daaraan een goed doel gekoppeld. Deze editie is de Stichting Huntington hiervoor gekozen.

Inmiddels stond de volgende grote naam te wachten. Cabaretier Martijn Koning (zie foto) kreeg met verhalen over honden, katten en eenden de lachers in no time op zijn hand. Daarna was het weer tijd voor zang en verscheen TV personality Dries Roelvink ten tonele. Die liet een onuitwisbare indruk achter en dat zonder zijn gele zwembroek. Als kers op de taart verscheen de populaire zangeres Anita Meyer. 'Why tell me, why' dat door velen uit volle borst werd meegezongen, kon natuurlijk niet uitblijven en daarmee werd het officiële gedeelte feestend afgesloten.

De organisatie van Heeren-Sferen kijkt met trots terug op een zeer geslaagde dag die in 2021 weer een vervolg gaat krijgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden