Foto van de winnaar. Foto: PR Marianum
Foto van de winnaar. Foto: PR Marianum

Animatie van leerling Marianum 'Alpha Centauri' wint JAFA filmfestival

OOST GELRE - Op zaterdag 6 april vond het jaarlijkse regionale filmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats. De animatie 'Alpha Centauri' van Mark Hoffman, leerling van Scholengemeenschap Marianum, won de eerste prijs samen met 'Koning Tyfus', van het Almende College in de categorie Live Action.

Mark heeft maar liefst een jaar aan deze animatie gewerkt en met resultaat! Hij mag door naar de landelijke finale in Lelystad.

De tweede prijs ging naar 'Groei', een zelfgeschreven gedicht verbeeld & verklankt, van E. Gebbinck uit vwo 6. Drekqueen kreeg een eervolle vermelding. Deze werd gemaakt door leerlingen uit 4 vwo: L. Elsinghorst, D. van Boerboom, S. Eskes en L. Wüpping.

De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren dat elk jaar in Lelystad plaatsvindt. Daar kunnen nog meer prijzen gewonnen worden en er is zelfs kans af te reizen naar het Europees filmfestival voor scholieren in Griekenland.

Tijdens het JAFA filmfestival deden honderden scholieren mee van het Ludger College, Almende College, Gerrit Komrij College, Ulenhof College en het Zone College.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden