De vendeliers van Switbertus in Gotha (voormalig Oost-Duitsland). Foto: Bennie Heutinck
De vendeliers van Switbertus in Gotha (voormalig Oost-Duitsland). Foto: Bennie Heutinck

Switbertus zoekt gastgezinnen voor internationale gasten

LICHTENVOORDE - In het pinksterweekend van vrijdagavond 7 juni tot en met maandagmorgen 10 juni organiseren de Vendeliers van St. Switbertus ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan het 17de Internationale Vendeltreffen. Voor dit treffen verwacht de vereniging zo'n 100 gasten uit onder andere Vlaanderen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Voor deze gasten is Switbertus op zoek naar gastgezinnen.

Als organiserende vereniging regelt St. Switbertus het onderdak voor de meer dan honderd buitenlandse gasten. Bij vorige Vendeltreffens in Lichtenvoorde zijn de vendeliers van Switbertus er steeds in geslaagd de buitenlandse deelnemers onder te brengen bij gastgezinnen.
Een gastgezin is vrijdagavond aanwezig bij de aankomst van hun gasten en neemt hen, na de begroeting, mee naar huis zodat ze hun spullen kunnen opbergen bij de slaapplaats. Daarna gaan de gasten terug naar 'De Swite'. Tijdens dit weekend verzorgen de gastgezinnen voor hun gasten het ontbijt en eventueel een andere maaltijd.

Gratis toegang Over de Top
Omdat het Internationale Vendeltreffen deze keer georganiseerd wordt in samenwerking met het 'Over de Top' festival, krijgen gastgezinnen het hele weekend vrij entree voor dit festival op het Swite terrein. Gezinnen die de vorige keer hebben meegedaan vonden het een heel gezellig weekend. Heeft u zin om een weekend enkele buitenlandse gasten onderdak te bieden? Meld u dan aan door uw naam, adres en e-mailadres door te geven via info@st-switbertus.nl. Zet er ook bij hoeveel personen u een plaats wilt geven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden