Voorlezen uit 'De wolf en het geitje' in het Arabisch. Foto: Bianca Hanselman
Voorlezen uit 'De wolf en het geitje' in het Arabisch. Foto: Bianca Hanselman

Taalcafé op zoek naar vrijwilligers

Algemeen

LICHTENVOORDE - In een gemoedelijke sfeer mensen ontmoeten uit diverse culturen en hen helpen de Nederlandse taal te leren? Maak eens kennis met het Taalcafé aan de Dijkstraat 13 in Lichtenvoorde. Zij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers die zich maatschappelijk in willen zetten voor nieuwkomers in onze gemeente.

Vrijwilliger worden in het Taalcafé: iets voor jou?
Elke vrijdagmorgen gaat de deur van het Taalcafé in Lichtenvoorde open. Een ochtend met verrassende ontmoetingen tussen vrijwilligers en nieuwkomers uit diverse culturen die één ding gemeen hebben: op een plezierige manier de Nederlandse taal én elkaar leren kennen. Het Taalcafé is echt een culturele hutspot. Naast de vrijdagochtenden worden er in de schoolvakanties bijzondere activiteiten georganiseerd. Dan komen ook de kinderen mee van zowel deelnemers als vrijwilligers mee en is er ruimte om spelletjes te doen of andere activiteiten In de zomer presenteren de deelnemers een 'hapjesochtend' waar bezoekers van de weekmarkt kunnen kennismaken met de exotische eetcultuur uit Afrika of het Midden-Oosten. Met de opbrengst worden excursies georganiseerd.

Vrijwilligers kunnen zelf aangeven wanneer zij op vrijdagochtend mee willen draaien. Je wordt ingeroosterd volgens je eigen opgave. Ook is het mogelijk een vierdagdelen durende cursus te volgen waarbij je gedegen ingevoerd wordt in de methode waarmee het Taalcafé werkt. Geïnteresseerd? Neem contact op via Taalcafe.oostgelre@gmail.com of 06-52401643 (Koert Schonewille).


Facebook: taalcafeoostgelre

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant