Natasja Scharenborg en Kim Froeling leggen de laatste hand aan de muurschildering. Foto: eigen foto
Natasja Scharenborg en Kim Froeling leggen de laatste hand aan de muurschildering. Foto: eigen foto

Nieuw concept Het Blok opent haar deuren voor publiek

LICHTENVOORDE - De nieuwe pui zit er in, de hekken zijn weg en binnen wordt de laatste hand gelegd aan het schilderwerk en de inrichting. Na maanden van verbouwen en voorbereiden is het dan eindelijk zover; Het Blok aan de Markt 2 opent haar deuren. Op maandag 29 april is de officiële opening voor genodigden en vanaf dinsdag 30 april kan iedereen bij deze hotspot terecht.

Het Blok biedt een voor Lichtenvoorde heel nieuw concept waarin horeca, werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de VVV en verkoop van streekproducten samenkomen. De visie van initiatiefnemers Cindy Klein Ikink, Luuk Peters en Marloes van den Berg is dat iedereen verschillend is maar dat is eigenlijk heel gewoon.

'Iedereen kan en mag zich hier thuis voelen'

Een visie die is uitgebeeld in de opvallende muurschildering die centraal in de ruimte is aangebracht. Uit een doos vliegen vogels van verschillende pluimage, ieder in zijn eigen richting maar allemaal komend vanuit dezelfde basis. Cindy Klein Ikink, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer, vertelt: "Het is een prachtige zaak geworden waarin iedereen zich thuis zal voelen. We zijn er enorm trots op dat we met hulp van zoveel mensen dit concept neer hebben kunnen zetten. Vanaf dinsdag 30 april zijn we voor het publiek geopend en nodigen we iedereen uit om een kijkje te komen nemen!"

Het Blok is vanaf 30 april iedere maandag geopend van 13.30 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 (vrijdags tot 20.00 uur) en zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur.


Facebook: hetbloklichtenvoorde


Meer berichten