De Paloma's. Foto: PR
De Paloma's. Foto: PR

Koningsdag Lichtenvoorde, feest voor jong en oud

LICHTENVOORDE – Al 17 jaar wordt de verjaardag van onze koning of koningin in Lichtenvoorde groots gevierd. Koningsdag staat ook dit jaar op 27 april weer in het teken van muziek en spektakel. Tijdens koningsnacht staat er een band op het plein en is er in elke kroeg, zoals vanouds, een band of dj te vinden en natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht.

Traditiegetrouw begint de Koningsdag om 12.00 uur met de Sportverkiezing van Oost Gelre. Met sporters zoals Lynn Knippenborg, Vivian Sevenich en Bram Polman heeft de gemeente Oost Gelre echte topsporters in huis. De Paloma's trappen vervolgens het muzikale gedeelte af en knallen de ene na de andere piratenknaller over het Elna-plein.

King Boogie, Lichtenvoords trots, heeft in 2016 het podium gedeeld met de Golden Earring en treedt ook nu weer aan. Mart Hillen en consorten brengen een breed aanbod van vroegere en hedendaagdse hits. Høken met de Heinoos brengen een unieke combinatie van dampende Normaal nummers en eigen werk. Onder het motto: 'Vanoavond goat wi-j Høken, zo hard als wi-j dat könt' zullen zij het Elna Plein laten dampen als nooit tevoren.

Met Wipneus en Pim start het avondgedeelte van Koningsdag Lichtenvoorde. Dj Pim draait de grootste hits van de afgelopen decennia waarop collega Wipneus zorgt voor maximale interactie met het plein, een feest van herkenning. De dag wordt afgesloten met Pim Pam Pompen. Met een set waarin alle muziekstijlen voorbijkomen zorgt dit in samenwerking met de special effects en groots opgezette lichtshow voor een knallende afsluiter van de verjaardag van onze koning.

Tussen de acts door brengt Jeremy Buttner, bekend van de in 2018 gestopte 'Thom en Jerry Show', covers van de grootste Nederlandstalige artiesten. Een mobiel podium, voorzien van tap, zal door het publiek rijden om iedereen te voorzien van een goudgele rakker, zoals dat hoort bij het Nederlandse lied.

Koningsnacht
Om 20.00 uur start op het Elna Plein de band Achtung. Harm-Jan Klein Gunnewiek, oud drummer van Premium, zet met drie andere top muzikanten uit de regio een show van groots formaat neer. Windturbines en een grootse lichtshow zorgen er voor dat Achtung zich kan meten met de top van de Nederlandse coverbands. Daarna kun je tot 01.00 kun in de kroegen genieten van uiteenlopende bands.

Kinderactiviteiten
Ook voor de allerkleinsten is het feest. Om 10.00 uur start de rommelmarkt in de tuin van Antoniushove en vanaf 11.00 uur start er op de markt een theatervoorstelling. Door het hele centrum staan springkussens, kun je je laten schminken of een ballonnen hond laten maken. Zoek je nou toch meer spanning en sensatie of is jou kind de beste puzzelaar van Lichtenvoorde? Speciaal voor hen hebben we dit jaar een escaperoom ontwikkelt in 'Bar 't Doktertje' waarbij jij de koning kan helpen zijn vlag terug te vinden.Koningsdag en nacht vindt plaats in Lichtenvoorde op 26 en 27 april 2019 en zoals elk jaar weer gratis te bezoeken.

Meer berichten