Rockcafé Taste. Foto: Arifocus Fotografie
Rockcafé Taste. Foto: Arifocus Fotografie

Uitbaters richten met klanten Rockkoor Taste op

'Iedereen die zin heeft om mee te doen, moet mee kunnen doen'

Door Henri Walterbos

GROENLO - Ze runnen niet alleen een rockcafé, ze zijn het rockcafé, één met hun klanten: Marion en Roland van Wijk van Rockcafé Taste. In hun sfeervolle rockcafé zijn regelmatig optredens van rock(gerelateerde) bands. De rockmuziek die in de kroeg klinkt, met name de classics, wordt regelmatig uit volle borst meegezongen door aanwezige klanten, niet in de laatste plaats aangestoken door Marion en Roland zelf. De stap naar een koor is dan niet meer zo heel groot. Bijna voor de hand liggend.

Net per se optredens
"Het idee ontstond spontaan", weet Marion nog. "We hebben hier een hele club mensen die graag zingt. Dat doen we regelmatig aan het einde van de avond als we bij elkaar aan tafel zitten of wij nog achter de bar staan en we weleens gevraagd worden iets te zingen. En dan zingt iedereen mee. We zeiden toen een keer: 'Weet je wat we eigenlijk moeten doen? We moeten een Rockkoor Taste op gaan richten'. Het enthousiasme was direct groot. We hebben wel gezegd dat het dan niet zo'n zwaar beladen koor moet worden. Het hoeft geen koor te worden dat per se gaat optreden. Dat zien we straks vanzelf wel. Het moet vooral leuk zijn, en laagdrempelig. Iedereen die zin heeft om mee te doen moet mee kunnen doen. Je hoeft zelfs niet eens zo heel goed te kunnen zingen. Als je het leuk vindt, dan moet je erbij kunnen komen. Het gaat 'om de leuk' en de gezelligheid. Puur voor de ontspanning. Leeftijd maakt niet uit. Het kan van 18 tot 80 jaar, zeg maar. We noemen ons zelf dan ook meer een 'zing in'. Het repertoire dat gezongen gaat worden is rock, soms een beetje bluesy en gospelachtig, poprock, etcetera. Ik ben bezig met het uitzoeken van zo'n twintig nummers. Denk aan bijvoorbeeld 'Sweet home Alabama', 'Sweet chariot,' nummers van CCR, denk aan een nummer van Queen of U2, en misschien wel ' 't Is kloot'n hier' van Normaal, die we hier wel vaker meerstemmig zingen. Het hoeft niet allemaal beregoed te worden, maar als we toch een keer een uitvoering kunnen doen, dan is dat wel grappig", bekent Marion.

Overweldigend
Van meerdere kanten krijgt Marion steun toegezegd om te helpen of tips te geven, maar een leider is er nog niet. "Ik ben daarom zelf maar begonnen met het opzetten. Ik kan eerste stem zingen, tweede stem, maar ook derde stem, dus ik kan die partijtjes ook wel uitzoeken." De belangstelling is overweldigend. "We hebben al twintig aanmeldingen. Bizar!", lacht Marion. "Zelfs uit Doetinchem, Eibergen, Winterswijk, maar vooral uit Groenlo. Het zijn vooral dames, maar ook al vijf mannen. Het zou leuk zijn dat zich nog meer mannen aanmelden. Onder de aanmeldingen ook dames die ook al in een ander rockpopkoor zitten. Zij hebben leuke ideeën over liedjes. Dat vind ik alleen maar leuk."

Om de week
De eerste bijeenkomst/repetitie van het koor is woensdag 4 september. "Woensdagavond wordt de kooravond. Dan is het café gesloten en alleen voor het koor. En dan steeds om de week. Mochten de mensen het op een gegeven moment iedere week willen doen, dan kunnen we het daar over hebben, maar laten we eerst maar eens beginnen. We hebben ook nog onze eigen bands." De inloop is om 19.00 uur, om 19.30 uur is de start, dan gaat het door tot 20.20 uur, gevolgd door een pauze tot 20.40 uur. Het laatste deel duurt tot 21.30 uur. Daarna is de nazit, voor wie wil. De koffie is gratis. Opgeven kan nog steeds.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden