Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers

Frans ten Bosch wandelt ruim 3500 bij elkaar voor water (met foto's)

LICHTENVOORDE - Met zes liter water op je rug zes kilometer lopen voor het goede doel. Groep 7 en 8 van de Frans ten Boschschool in Lichtenvoorde gingen afgelopen donderdag op pad om geld in te zamelen. Maar ook groep 3, 4, 5 en 6 en zelfs de kleuters lieten zich niet onbetuigd en liepen onder een strak blauwe hemel een mooi sponsorbedrag bij elkaar. Er werd maar liefst € 3581,25 opgehaald voor schoon drinkwater en sanitair in ontwikkelingslanden.

Door Annekée Cuppers

Leerzaam
In de afgelopen periode kregen de kinderen les over het belang van schoon drinkwater en dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In ontwikkelingslanden moeten kinderen vaak kilometers ver lopen om aan schoon drinkwater te komen. Om dit aan den lijve te ervaren, gingen de kinderen van de Frans ten Boschschool zelf op pad met een flinke last aan water op hun rug. Groep 7 en 8 liepen 6 kilometer met 6 liter water in de rugzak, groep 5 en 6 legden 3 kilometer af met 3 liter, groep 3 en 4 sjouwden anderhalve liter extra mee over anderhalve kilometer en de kleuters, groep 1 en 2, liepen een rondje van 500 meter met een halve liter water.

De routes liepen door de wijk en op diverse plekken stonden ouders, opa's en oma's en buurtbewoners op straat om de kinderen aan te moedigen en om van het vrolijke schouwspel te genieten. Alle kinderen haalden de eindstreep en liepen daarmee een prachtig bedrag bij elkaar. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden