Werk aan de weg. Foto: PR
Werk aan de weg. Foto: PR (Foto: PR)

Hinder A18 door aanleg ecoduct Koekendaal

DOETINCHEM - Rijkswaterstaat legt in 2019 het ecoduct Koekendaal aan over de A18 bij Doetinchem. Door de werkzaamheden ondervindt het verkeer op de A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen hinder. Van 27 april tot en met 17 juni wordt het verkeer via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Er geldt dan een snelheidsbeperking en de te verwachten extra reistijd is ongeveer vijf minuten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit de bouw van de middenpijler onder het ecoduct, de opbouw van de steunpunten aan weerszijden van de weg en de plaatsing van de liggers, die het dek van het ecoduct vormen. Na de afronding van de bouwwerkzaamheden wordt het ecoduct beplant met inheemse struiken en loofhout. Naar verwachting is de opening van het ecoduct in december 2019.

Van zaterdag 27 april 20.00 uur tot maandag 17 juni 05.00 uur wordt het verkeer op de A18 tussen aansluiting Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen
via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Er geldt dan een snelheidslimiet van 90 km/h.

Weekendafsluiting
In het weekend van vrijdag 14 juni tot maandag 17 juni legt Rijkswaterstaat de liggers van het ecoduct. Door deze werkzaamheden is de A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen afgesloten.
Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer vijf minuten; de snelheidslimiet respecteren voor hun eigen veiligheid en die van de mensen die werken langs de weg en de aanwijzingen op de borden te volgen; raadpleeg ook de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

Ecoduct
De snelweg A18 loopt dwars door natuurgebied De Wrange bij Doetinchem en vormt momenteel een belemmering voor onder meer reeën, dassen en kamsalamanders. Met de bouw van ecoduct Koekendaal verbindt Rijkswaterstaat twee delen van het natuurgebied weer met elkaar. De aanleg van dit ecoduct hoort bij het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO). In dit programma zijn vanaf 2005 ecoducten en wildtunnels aangelegd om door snelwegen, vaarwegen en spoorwegen doorsneden natuurgebieden weer met elkaar te verbinden.

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (zeven dagen per week bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden