Derde plek op het eerste NK dynamictennis voor de jeugd voor Luca Schuirink (rechts). Foto: Harry Breuker

Luca Schuirink derde plaats NK dynamictennis

Algemeen

LICHTENVOORDE - Brons voor Luca Schuirink op het NK dynamictennis in Veenendaal vorige week zaterdag in de jeugdklasse. Luca wist samen met Litac-teamgenoot Morris Orriens poulewinnaar te worden. Daarmee deden ze het heel wat beter dan hun teamgenoten uit de seniorenklasse.

Het Nederlands Kampioenschap dynamictennis enkel werd gehouden bij WSV Dragonder Noord in Veenendaal. Voor het eerst dit jaar was er ook een jeugdklasse. Litac reisde af met twee jeugd leden en vier volwassenen om te strijden om de Nederlandse titels.

Bij de jeugd deden Morris Orriens en Luca Schuirink mee. Beiden deden het erg goed in de poule-fase en plaatsten zich daardoor direct voor de kwartfinale. Hierin verloor Morris na een spannende wedstrijd helaas van de uiteindelijke nummer twee van het NK met 18-21. Luca wist de kwartfinale makkelijk te winnen met 21-9. De halve finale werd echter na een enerverend duel verloren: 21-23 / 17-21. Daardoor werd brons het hoogst haalbare. En deze kans greep Luca dan ook, waardoor hij een fraaie derde plek pakte in deze eerste nationale jeugdtitelstrijd.

Bij de senioren ging het dit jaar niet zo goed met de Litac; Danielle Roeling, Ronnie Eekelder en Harry Breuker plaatsten zich allemaal voor de 1/8 finale van de C-klasse, maar daarin vonden ze alledrie hun Waterloo. In de A-klasse (het hoogste niveau) kon Tom Groot Kormelink zich ook niet plaatsen voor de kwartfinale, hij verloor zijn 1/8 finale kansloos met 9-21 van zijn rivaal uit Veenendaal. Ook hier viel dus dit keer geen eer te behalen.

3de plek Luca Schuirink                                 foto Harry Breuker (Litac)