Opening van de Sint-Jorisdag rondom de kampvuurcirkel. Foto: Bernardusgroep
Opening van de Sint-Jorisdag rondom de kampvuurcirkel. Foto: Bernardusgroep

Bernardusgroep viert Sint-Jorisdag

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 20 april vierde scoutinggroep Sint Bernardus de Sint-Jorisdag. Sint Joris is de beschermheilige van Scouting wereldwijd.

Sint Joris is de dappere held die een veelkoppige draak versloeg. Dit kon hij doen door moed, doorzettingsvermogen en goede samenwerking. Als eerbetoon aan Sint Joris had de Bernardusgroep een uitdagende fietsroute georganiseerd voor de welpen en scouts en voor de bevers was er een huifkar geregeld. Onderweg waren er spannende activiteiten en uitdagingen voor de welpen, scouts en bevers. Het was een leuke ochtend met prachtig weer, Ieder team kon per spel punten krijgen. De winnaars kregen een prijs: de bokaal van Sint-Joris. Wat bleek nou, de bokaal was verdwenen! De bevergroep werd op een missie gestuurd om de verdwenen bokaal terug te vinden. Na een spannende speurtocht hebben ze hem teruggevonden waarna deze werd overhandigd aan het winnende team. Bij terugkeer kregen de kinderen zoals ieder jaar pannenkoeken, als beloning voor hun inspanningen. De organisatie kan mede door hulp van verschillende vrijwilligers terugkijken op een geslaagde Sint-Jorisdag.

Ook lid worden van de scouting of eens komen kennismaken? Neem contact op met marionmilder@hotmail.com of telefonisch 06 – 13 16 19 37. Wil je een keer stagelopen of lijkt het jou leuk om leider te worden? Mail dan naar davidmenting@hotmail.com.


 

Meer berichten