Feest bij het team van heren 1. Foto: Marvo '76
Feest bij het team van heren 1. Foto: Marvo '76

Heren 1 Marvo '76 promoveren

MARIËNVELDE – In navolging van dames 1 is er nu ook promotie voor heren 1 van volleybalvereniging Marvo'76. 79 punten waren genoeg om tweede te worden in de competitie, en dus voor directe promotie naar de tweede klasse. Een mooi resultaat na een jaar hard trainen onder leiding van Rudy te Molder.

Naast promotie nam het team ook afscheid van twee volleybalveteranen van het eerste uur: Wilfried (Willie) Klumperink en Vincent (Vinnie) Rietberg. Willie gaf als set-upper vliegensvlugge ballen die boven de netrand scheerden om zo knikkerhard te worden afgemaakt. Vinnie was de betrouwbare midman met een 'killerblock', geen bal kwam er langs. Van heren 1 kregen zij mooie cadeaus waaronder een t-shirt met de tekst: 'Bij acceptatie van dit shirt moet je ons beloven nooit meer terug te komen'.


Longa '30 verliest, maar
behoudt koppositie

LICHTENVOORDE - Longa '30 is afgelopen zaterdag sinds lange tijd weer eens tegen een nederlaag opgelopen. In Lichtenvoorde was NEC met 1-2 te sterk. Omdat concurrent Bemmel maandag niet wist te winnen van De Zweef (1-1), blijft Longa '30 de ranglijst aanvoeren.

Longa '30 heeft het vaak lastig met NEC (zo verloor het eerder dit seizoen met 3-0 in Nijmegen) en deze wedstrijd was daar helaas geen uitzondering op. De Nijmegenaren presteren wisselvallig maar weten tegen de bovenste ploegen vaak het beste in zichzelf naar boven te halen. Zo ook afgelopen zaterdag. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Longa '30 probeerde vroeg druk te zetten en kreeg daardoor ook twee goede kansen. Helaas wist topscorer Boet Kemperman het doel niet te vinden en had Dirk Doppen de pech dat zijn inzet via de paal naast ging. Verder voetbalde Longa '30 te slordig om echt gevaar te stichten. NEC bleek over een paar vaardige spelers te beschikken maar de vele steekballen bleken telkens een prooi voor de oplettende doelman Wouter Lankheet. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft voetbalde NEC zich er steeds gemakkelijker onderuit en na 65 minuten spelen leidde dit tot de 0-1. De gevaarlijk Elias Boumkass liep slim weg achter de Longaverdediging en werd op maat bediend. Na een lange sprint bleef hij oog in oog met Lankheet uiterst koel. Kort daarna leek Longa '30 op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Boet Kemperman die de uitstormende NEC-doelman wel te snel af was maar de bal voorlangs schoot. Daarbij werd hij flink geraakt door doelman Ko, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Kort daarna was Dirk Doppen wederom dicht bij een doelpunt, deze keer voorkwam de lat een goal. Toch kwam de gelijkmaker er. Na een ongelukkige handsbal wees de scheidsrechter nu wel naar de stip, waarna Freek Heinsbroek vanaf 11 meter voor de 1-1 zorgde. In het laatste kwartier ging Longa '30 op zoek naar de zege, maar dichterbij dan een kopbal van Dayani Timmerhuis en een schotje van Leon Beuting kwam het niet. In de laatste minuut kreeg het nog de deksel op de neus ook. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft door de gasten. Het was opnieuw Boumkass die de trekker overhaalde: 1-2.

Omdat Bemmel twee dagen later dus ook niet wist te winnen, blijft Longa '30 de koploper. Het staat nu nog één punt voor, waarbij het ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Die wedstrijd wordt aanstaande zondag afgewerkt en is niet de minste: FC Winterswijk – Longa '30. FC Winterswijk lijkt goed in vorm dus dat wordt wederom een lastig karwei.


Spannende finale bij kruisjastoernooi

VRAGENDER - Op maandag 29 april wordt de laatste avond van het kruisjastoernooi van Beneman gehouden. De spanning loopt op want de nummer 1 na zeven avonden heeft een voorsprong van minder dan 100 punten maar ook kunnen de deelnemers nog avondwinnaar worden.

De zevende ronde van dit evenement werd gehouden op 25 maart. Maar liefst 68 deelnemers streden om de avondprijzen. De uitslag van deze avond was: derde plaats het paar Bennink/Spijkers (4062 p.); tweede plaats was voor Ten Have /Van de Wolfshaar (4235 p.) en met net een puntje meer de heren Klein Avink/Klein Tank (4236 p.) als de winnaars.

In de tussenstand gaat het paar Klein Gunnewiek/Hulshof aan kop gevolgd door Klein Avink/Klein Tank. Maandag belooft dus een zeer spannende avond te worden want de nummer drie heeft bijvoorbeeld maar een achterstand van 263 punten op de nummer 1. Er kan dus van alles gebeuren.

Meer berichten