Foto: Switbertus
Foto: Switbertus (Foto: )

Tapperij van Ooyen C wint opnieuw St. Switbertusbokaal

LICHTENVOORDE - Afgelopen vrijdag vond de finale plaats van de Open Team Competitie handboogschieten van de Handboogsportafdeling van St. Switbertus.

Tijdens de vier competitieavonden zijn door elk van de 41 deelnemende teams totaal 120 wedstrijdpijlen verschoten. Tapperij van Ooijen C won voor de vierde maal op rij de felbegeerde St. St. Switbertusbokaal.

De 12 best geklasseerde teams schoten knock-outfinales om de St. Switbertus Bokaal. De eerste vier teams te weten De Eumkes, Tapperij van Ooyen C, De Dorstige Strijders en De Duckracers 1.0 hadden de eerste ronde vrij. Ook dit jaar werden alle wedstrijden volgens het set systeem geschoten. Hierbij bestaat een set uit 4 geschoten pijlen (1pijl per team lid). Het team dat per 4 pijlen de meeste punten heeft wint de set. Bij een gelijke stand word er een shoot-off van 1 pijl verschoten om de winnaar van de set te bepalen.

Tijdens de 1/8 finale (best of 5 sets) streden de teams die op de 5e t/m 12e plaats waren geëindigd tegen elkaar om een plaats in de kwartfinales. In de eerste wedstrijd moesten stonde de Zwagers die voor het eerst mee deden en meteen de finale hadden weten te halen. Zij moesten het opnemen tegen De Verkenners 1. Ondanks dat ze gemiddeld hetzelfde schoten wisten de Verkenners 1 de wedstrijd toch met 3-1 te winnen.
Gemengd team Vreewin, winnaar van vorig jaar, schoot tegen De Afdwalers en wist een 2-0 achterstand toch nog om te zetten in een 3-2 overwinning. Hier hadden ze in de vierde set zelfs een shoot-off voor nodig.
De wedstrijd tussen Tapperij van Ooyen 13 en We are Back werd een 3-0 overwinning voor We are Back
In de laatste wedstrijd stond debutant De Olde Garde 1 tegenover De Verkenners 3. De eerste twee sets werden netjes verdeeld. In de laatste twee sets wist De Olde Garde beter te schieten en ze wonnen dan ook met 3-1.

Na de achtste finale moesten de winnaars hiervan het in de kwartfinales (best of 5 sets) opnemen tegen de nummers 1 t/m 4 uit het eindklassement van de voorrondes. In deze kwart finales moest het als eerste geplaatste De Eumkes het opnemen tegen De Verkenners 1. De Eumkes kwamen met 2-1 achter te staan maar wisten mede door een paar slechte pijlen van de Verkenners toch nog met 3-2 te winnen.
Vreewin moest tegen de Duckracers 1.0 opnemen. Dit was een herhaling van de finale van vorig jaar. Deze teams waren ook dit jaar weer aan elkaar gewaagd. Ze maakten er een spannende strijd van met hoge scores. Met een zeer goede laatste set wist Vreewin deze wedstrijd met 3-2 te winnen.
Ook de derde wedstrijd tussen De Dorstige Strijders en We are Back ging over de volle 5 sets waarbij tot de vierde set om en om een set werd gewonnen. Na 2 keer achter te hebben gestaan wist We Are Back de laatste set en de wedstrijd toch te winnen.
Nummer 2 van de plaatsing wist de laatste kwart finale vrij gemakkelijk met 3-0 van de Olde Garde 1 te winnen.

In de halve finales (best of 7 sets) stonden daarmee allemaal oud winnaars met de Eumkes (3 maal) tegen Vreewin (6 maal) en We are Back (1 maal) tegen Tapperij van Ooyen C (3 maal)
Titel verdediger Vreewin schoot een goede wedstrijd maar de Eumkes wisten een zeer hoog niveau neer te zetten en wonnen de wedstrijd met 4-0.
In de andere halve finale was We Are Back niet opgewassen tegen de zeer goede scores van Tapperij van Ooyen C. De laatste wist deze wedstrijd dan ook met 4-0 te winnen.

De finale (best of 9 sets) bestond daarmee uit de twee beste teams van de voorronde. Tapperij van Ooyen C wist het hoge niveau van de halve finale vast te houden en nam met vier goede scores snel een 4-0 voorsprong. Na 1 set winst voor de Eumkes wist Tapperij van Ooyen C uiteindelijk de finale met 5-1 te winnen.
Tapperij van Ooyen C wist daarmee 10 jaar na hun laatste overwinning voor de vierde keer de St. Switbertus bokaal te winnen.

Tussen de finalerondes door werden de prijzen uitgereikt voor de beste teams en schutters individueel.

Heren Teams
1 De Eumkes 1069
2 Tapperij van Ooyen C 1058
3 De Dorstige Strijders 1047

Dames Teams
1 Vliegend Hert 920
2 Luck Raak 862
3 Duckracers 2.0 841

Gemengde Teams
1 Vreewin 1036
2 Lansink-Bluiminck 2 955
3 Duckracers 4.0 949

Heren individueel
1 Bas Weidekamp De Verkenners 1 284
1 Ronald Stoltenborg De Verkenners 3 282
3 Matthieu Ebbers De Dorstige Strijders 280

Dames individueel
1 Ellen Niewhoff Vliegend Hert 255
2 Tamara te Winkel Vreewin 254
3 Kimm Overkamp Aangeschoten Wild 241
Deze prijzen zijn gebaseerd op de resultaten over de 4 competitieavonden

Tijdens de competitie konden de deelnemers raden hoeveel punten totaal tijdens deze avonden zouden worden verschoten. Dit was 37578 en Tabbe te Brake van team Papa Jorni zat er met zijn schatting 7 punten onder, hetgeen werd beloond met een taart.

Na afloop van de finale en uitreiking van de prijzen werd de avond onder het genot van een drankje nog een tijdje gezellig voortgezet.
De volledige einduitslag staat op www.st-switbertus.nl.


Meer berichten