Litac 2 kampioen. Foto: PR
Litac 2 kampioen. Foto: PR

Litac 1 handhaaft zich, Litac 2 en 3 kampioen

Algemeen

LICHTENVOORDE - De afloop van de voorjaarscompetitie was een mooie voor de tafeltennissers van Litac. Relatief mooi voor team 1, dat degradatie wist af te wenden, en absoluut mooi voor teams 2 en 3, die beide kampioen werden.

Handhaving derde divisie op de valreep
Het vlaggenschip van Litac heeft het gered in de derde divisie, na ongelooflijk veel spanning en een uiterste krachtmeting. Het ging er heet aan toe in de Zandschoppe in de slotronde van de voorjaarscompetitie. Men was hoopvol omdat men in de uitwedstrijd tegen opponent Red Stars 2 uit Venray (nr. 2 op de ranglijst) een grote 8-2 zege had geboekt. Maar toen stond daar ineens een drietal andere spelers. Sander Spijkers opende met een zege (1-0). Maar Aaron Albeck en Pim Kuipers konden daar geen vervolg aan geven en haalden beiden bakzeil: 1-2. In het dubbel stond veel op het spel. Het werd een ongemeen spannende vijfsetter met kansen over en weer. De laatste beslissende klap was echter voor het Litac-duo Sander/Aaron: 2-2. Dat gaf de burger kennelijk moed, want alle drie Litaccers pakten hun volgende tegenstander in: het werd 5-2. Daarna nam de wedstrijd een nieuwe wending, plotseling lukte Litac niks meer. Het ging van 5-2 naar 5-5. Inmiddels was bekend dat mededegradatiekandidaat Sittard met 6-4 gewonnen had, waardoor de voorsprong van Litac op de ranglijst weliswaar werd teruggebracht tot één punt, maar de vijf gewonnen punten bleken net genoeg (47 om 46) voor handhaving. Nipter kon het niet. Litac zal dus komend najaar weer uitkomen in de derde divisie.

Litac 2 en Litac 3 kampioen tweede klasse
Litac 2 kende een voorspoedig seizoen waarin zij gaande het seizoen fier bovenaan kwamen te staan met uiteindelijk een ruime marge op hun concurrenten. In de laatste wedstrijd, uit bij Velp, was het kampioenschap binnenhalen een formaliteit. Imre Huitink had in de tweede pot van de avond de eer om het kampioenspunt te maken, waarna de wedstrijd met 6-4 werd gewonnen. Imre Huitink, Jurgen Spijkers en Jasper Bluiminck gaan dus verder in de eerste klasse.
Litac 3 kende een meer turbulente weg richting het kampioenschap. Met vier nederlagen deze competitie leek er in eerste instantie geen kampioensfeest aan te komen. Maar met grote overwinningen in de laatste weken tegen onder andere SMD (Winterswijk) en Relax (Didam) wisten de mannen wat er van hen verwacht mocht worden om het kampioenschap binnen te halen. Waar het tegen Drusus (Doesburg) een jaar geleden verkeerd ging, wisten ze nu tegen hetzelfde Drusus wel toe te slaan en wel met duidelijke cijfers: 7-3 was voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Ook Anne Wouda, Colin Peper, Danny te Vruchte en Eric Schurink zullen dus in de eerste klasse aan de bak moeten.

Litac 3 kampioen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant