Erix komt er niet aan te pas tegen Rietmolen

Algemeen

Erix 1 verliest met 1-5 van Rietmolen

LIEVELDE - Erix komt er niet aan te pas tegen Rietmolen ondanks goede openingsfase. Erix heeft vanmiddag op eigen veld een ruime nederlaag geleden tegen Rietmolen en stevent af op nacompetitie om lijfsbehoud in de vierde klasse.

In de openingsfase van de eerste helft openden beide teams zeer aanvallend,wat resulteerde in een levendige wedstrijd. Al in de zevende minuut kreeg Rick ten Have een goede mogelijkheid om de score te openen. Zijn inzet was te zacht waardoor de Rietmolen-doelman redding kon brengen. Een minuut later was het wel raak maar dan aan de andere kant. De rechtsbuiten van Rietmolen sneed van rechts naar binnen en schoot vervolgens raak in de korte hoek. 0-1. Hierbij werd er aan Erix-zijde bijzonder matig verdedigd. In de negende minuut, kreeg Erix al de mogelijkheid op de gelijkmaker. De Rietmolen-doelman zat mis maar zijn defensie schoot hem te hulp waardoor Rowan Weenink de gelijkmaker net niet kon binnenschieten.

Vervolgens kreeg Erix een corner. Deze bal werd door de Rietmolen-defensie weggewerkt maar belandde voor de voeten van Rick ten Have. Rick haalde vanaf rand 16-meter hard uit maar zijn inzet ging recht op de Rietmolen-doelman af waardoor deze redding kon brengen.

Maar zoals eigenlijk al het gehele seizoen was het geluk niet aan Erix-zijde. In de 11e minuut viel de 0-2 voor Rietmolen.
Vlak na de aftrap van de 0-2 kreeg Erix een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Na een breedtepass van Rick ten Have verscheen Rowan Weenink alleen voor de Rietmolen-doelman maar wist de inzet van Rowan te stoppen. De openingsfase van de wedstrijd was zeer levendig en na een kwartier had het zomaar al 3-3 kunnen staan. Zoveel kansen hadden beide ploegen. Maar na de goede mogelijkheid van Rowan vloeide het zelfvertrouwen bij Erix weg en Rietmolen kreeg de wedstrijd steeds meer in handen. Rietmolen combineerde gemakkelijker en was enkele malen akelig dichtbij de 0-3. Erix kwam er steeds sporadischer uit. Alleen in de 29e minuut was Rick ten Have dichtbij de aansluitingstreffer. Rick sneed van links naar binnen en haalde vervolgens hard uit. Zijn schot ging rakelings naast. De ruststand was 0-2.

Na rust kwam Rietmolen beter uit de kleedkamer en in de 48e minuut besliste het de wedstrijd definitief. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij goed binnengeschoten. 0-3. Het laatste sprankje hoop op een goed resultaat was hiermee definitief vervlogen en Erix kwam er niet meer aan te pas. Rietmolen controleerde de wedstrijd, combineerde gemakkelijk en kreeg veel ruimte. In de 57e minuut viel ook nog de 0-4 en van een wedstrijd was geen sprake meer. Positief aspect was nog wel de 1-4 van Rick ten Have. Een voorzet vanaf rechts door Rowan Weenink werd door Rick vol op de slof genomen. Een prachtig doelpunt maar helaas zonder waarde. Rietmolen nam wat gas terug en Erix had in deze fase ook zomaar de 2-4 kunnen maken. In de 71e minuut viel de nederlaag voor Erix nog wat ruimer uit. Slecht uitverdedigen aan Erix-zijde werd afgestraft door middel van een bekeken schot die vanaf de 16-meter die in de linkerbovenhoek werd geschoten. Eindstand 1-5.

De hoop op rechtstreekse handhaving voor Erix lijkt door deze nederlaag definitief vervlogen en dient men zich te richten op nacompetitie om lijfsbehoud. Zondag 5 mei speelt Erix wederom thuis, ditmaal tegen EMOS uit Enschede.