Reijrink neemt De Leeuw en Meijer over van Nijenhuis

Vlnr. Mariël en Barry Reijrink, Gerard en Annemarie Jongerius, Hein en Wiljo Nijenhuis. Foto: PR
Vlnr. Mariël en Barry Reijrink, Gerard en Annemarie Jongerius, Hein en Wiljo Nijenhuis. Foto: PR (Foto: )

LICHTENVOORDE - Familie Nijenhuis stopt met Restaurant De Leeuw & Cafetaria Meijer. Barry Reijrink wordt de nieuwe horeca exploitant.

Maandag 29 april is de officiële handtekening gezet en is de verkoop van het horecabedrijf van de familie Nijenhuis definitief geworden. Hiermee komt er na ruim 50 jaar een einde aan het familiebedrijf Restaurant de Leeuw en cafetaria Meijer in Lichtenvoorde. Het pand is gekocht door drie ondernemers uit Lichtenvoorde die het vastgoedbeheer voor hun rekening nemen. De horeca exploitatie wordt per 5 augustus overgenomen door Barry Reijrink.

Een begrip in Lichtenvoorde
Al meer dan 50 jaar worden restaurant De Leeuw & cafetaria Meijer gerund door de familie Nijenhuis. De Leeuw is een bekend kwaliteitsrestaurant. Cafetaria Meijer staat bekend om de unieke huisgemaakte frikandellen en mayonaise. Voor Hein Nijenhuis, zijn vrouw Wiljo, zus Annemarie en zwager Gerard Jongerius is nu de tijd gekomen een andere weg in te slaan. Hein zegt hierover:"We draaien nog tot aan de bouwvak. Dan sluiten we een fantastische, maar ook bewogen en drukke periode af."

Barry Reijrink
Per 1 augustus neemt horeca ondernemer Barry Reijrink de exploitatie over. Barry komt uit een horecafamilie, heeft jarenlange ervaring in de hotellerie en F&B en runt op dit moment restaurant Skik & zo. "Ik was al een tijdje op zoek naar een tweede zaak en wilde graag ook wat beginnen in het centrum van Lichtenvoorde. In augustus nemen we eerst een aantal weken de tijd om het pand te restylen, Met de kermis zijn we open om aansluitend vanaf medio september met het nieuwe concept te gaan draaien", aldus Barry Reijrink.

LEO
Het nieuwe horecaconcept bestaat uit een restaurant met een eigentijdse look waar gasten premium burgers en hotdogs, salades, bowls, broodjes en andere lekkere gerechten kunnen eten.
"We gaan voor vers & de beste kwaliteit en doen dingen graag net even iets anders qua samenstelling en presentatie van de gerechten." Bij een nieuw concept hoort ook een nieuwe naam. Barry geeft aan: "We gaan verder onder de naam: LEO. Krachtig & stoer. Overduidelijk ook met een knipoog naar de Lichtenvoordse leeuw en restaurant De Leeuw. LEO is namelijk afgeleid van Panthera Leo wat "de leeuw" betekent." Restaurant LEO is straks geopend voor zowel lunch als diner. Barry vervolgt: "Bij LEO to go (wat nu cafetaria Meijer is) kan men straks gerechten ook afhalen. We willen absoluut inspelen op de vraag naar steeds meer gezonde en gevarieerde (afhaal)producten waarbij we ook keuze bieden voor vegans en vegetariërs. Denk aan gezonde en gevarieerde salades, broodjes, bowls, huisgemaakte friet en lekkere snacks. Maar ook ijs en koffie. En ja, de huisgemaakte "Meijer frikandellen" die blijven in het assortiment!"

Meer berichten