Longa'30 JO12-04 helpt Tim aan een sportrolstoel

Help Tim aan een sportrolstoel. Foto: PR
Help Tim aan een sportrolstoel. Foto: PR

LICHTENVOORDE - Tim is een leuke, spontane jongen van dertien jaar oud en woont samen met zijn ouders en twee zusjes in Lichtenvoorde. Tim heeft een progressieve spierziekte, Duchenne. Een ziekte waarbij je spieren langzaam afbreken. Vaak krijgen de meeste kinderen rond het tiende levensjaar problemen met lopen en worden ze afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het voor hen steeds moeilijker om de armen te gebruiken. Op den duur worden de spieren voor ademhalen zwakker waardoor beademing nodig is. Duchenne is uiteindelijk fataal omdat ook het hart een spier is.

De grootste hobby van Tim is sport. Formule 1, motorcross, voetbal, wielrennen en nog meer. Hij weet er alles van. Hij houdt zelf van lekker zwemmen, fietsen en voetballen bij zijn club Longa'30. Helaas gaat voetballen echt niet meer, maar is Tim nog wel volledig teamlid van JO12-4 en coacht iedere wedstrijd fanatiek zijn team.
Nu voetballen echt niet meer kan, is Tim op zoek gegaan naar een sport binnen zijn mogelijkheden. Een sport die hij leuk vindt om te doen en waar hij veel plezier aan beleeft. Zo'n sport heeft hij gevonden in rolstoelhockey. Hier zit alles in wat hij zoekt en kan: snelheid, tactisch spel, positiespel, lekker bewegen op zijn manier en sporten met anderen.
Om deze "onwijs gave" sport te kunnen uitoefenen, heeft Tim een sportrolstoel nodig. Hiervoor is geld nodig.
Zondag 19 mei zullen daarom voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Longa'30-1 zijn teamgenoten gaan collecteren voor een sportrolstoel. Ze hopen dat mensen meehelpen om de droom van Tim te verwezenlijken.

Doneren kan ook via: http://www.doneeractie.nl/help-tim-aan-een-sportrolstoel/-35787

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden