Foto: Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde
Foto: Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (Foto: )
Bloemencorso Lichtenvoorde

Beginnerscursus lassen voor CorsoKIDS

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 18 mei organiseert de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde samen met corsogroep Lansink Bluiminck een lascursus voor beginners. Deze cursus is met name bedoeld voor kinderen die niet aangesloten zijn bij een corsogroep, maar toch mee willen doen aan het corso met een eigen wagen.

Bestuurslid Chantal Dusseldorp-Lansink is vanuit SBL verantwoordelijk voor de CorsoKIDS en heeft zich samen met voorzitter Ewald Berendsen van Lansink Bluiminck sterk gemaakt voor deze lascursus. Chantal vertelt: "Kinderen die hun weg al hebben gevonden bij een corsogroep volgen daar vaak al een cursus. Deze cursus is dan ook bedoeld voor kinderen en hun ouders die het lastig vinden om bij een corsogroep aan te kloppen. We willen er alles aan doen om de kinderen en hun ouders te stimuleren om ons corso toekomstbestendig te houden. Zo kunnen ze onderstellen bij ons lenen, tips krijgen over het ontwerp en de bouw, de dahlia's zijn gratis en het afval kunnen ze op de woensdag na het corso achterlaten."

Geef je op!
Er zit geen maximum aantal deelnemers aan de lascursus. "Andere corsogroepen hebben al aangegeven dat ze ook bereid zijn om de cursus die dag te geven aan kinderen en hun ouders. We adviseren deelnemers om een lange broek en een shirt met lange mouwen te dragen. Veiligheid is namelijk een absolute prioriteit. Heb je al een idee of zelfs al een ontwerp dan kan je die natuurlijk meenemen en advies krijgen tijdens de cursus," aldus Chantal.

De cursus begint om 13.30 uur op de bouwlocatie van Lansink Bluiminck aan de Oude Aaltenseweg 41 in Lichtenvoorde. Opgeven kan tot 15 mei via info@corsokids.nl.

Meer berichten