Henk Jan Ormel. Foto: PR CDA
Henk Jan Ormel. Foto: PR CDA

CDA Oost Gelre ontvangt Henk Jan Ormel

Kandidaat voor EP heeft band met Achterhoek

OOST GELRE - Op dinsdag 22 mei a.s. heeft het CDA Oost Gelre een bijzondere gast uitgenodigd in restaurant Beneman, Winterswijkseweg 9 in Vragender. Kandidaat nr. 5 op de CDA-lijst voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP) Henk Jan Ormel zal die avond vanaf 20.45 uur zijn visie op de toekomst van Europa met de zaal delen en ook ingaan op vragen vanuit het publiek.

Henk Jan Ormel, tot een aantal jaren geleden dierenarts in Hengelo (Gelderland) en Tweede Kamerlid in Den Haag, heeft de laatste jaren gewoond en gewerkt in Rome voor de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).
Ormel vroeg tijdens zijn Kamerlidmaatschap regelmatig aandacht voor Gelderse onderwerpen. Zo zette hij zich in voor het behoud van het Gelderse paard en de erkenning van Nedersaksisch als streektaal. Hij kwam ook regelmatig in Oost Gelre. Ormel: "Fijn om weer in Oost Gelre te komen! Europa is voor Gelderland en de Achterhoek van groot belang. In de tijd dat ik Tweede Kamerlid was, kwam ik vrijwel ieder jaar naar het bloemencorso in Lichtenvoorde. De slag om Grolle is natuurlijk ook een niet te missen evenement. Onze Achterhoekse cultuur is het beschermen waard. Dat mogen ze in Brussel ook weten. Ik zie uit naar de discussie met u over Europa en hoop op veel Achterhoekse voorkeurstemmen, zodat ik voor de Achterhoek en Gelderland kan opkomen in het Europees Parlement."
De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 23 mei 2019. Henk Jan Ormel wil bouwen aan Europa met aandacht voor de thema's veiligheid, voedsel en verduurzamen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden