Lode Hulshof (tweede van rechts). Foto: Rob de Ruiter
Lode Hulshof (tweede van rechts). Foto: Rob de Ruiter (Foto: Henk Hommes)

Lode Hulshof haalt dubbel Nederlands kampioenschap tafeltennis binnen

LICHTENVOORDE/NIJMEGEN - Plaatsgenoot Lode Hulshof is in de Jan Massinkhal in Nijmegen Nederlands kampioen tafeltennis in zowel het enkelspel als dubbelspel geworden. De 16-jarige Lichtenvoordenaar was afgelopen zondag in de categorie junioren (leeftijdsklasse 15-18 jaar) een klasse apart.

De kersverse speler van Borussia Düsseldorf startte in de ochtend een poule met vier tegenstanders die hij met goed en slim spel allemaal versloeg, waardoor Lode een plek in de kwartfinales zeker stelde. In deze kwartfinale kwam Lode uit tegen Pim van Schaik, zijn dubbelpartner op dit toernooi, die met duidelijke cijfers gewonnen werd (3-0). In de halve finale mocht Lode aantreden tegen de nummer 1 geplaatste Barry Berben. Ook deze wedstrijd wist Lode naar zijn hand te zetten door een duidelijke 3-1 winst. De finale tegen Elwin Huiden, net als Lode, Pim en Barry afgelopen seizoen uitkomend in de promotiepoule eerste divisie heren, werd overtuigend met 3-0 door Lode gewonnen, waardoor Lode zich mag kronen tot Nederlands Kampioen Enkel 2019.

Als kers op taart werd Lode samen met Pim ook Nederlands Kampioen Dubbel 2019. Met het winnen van de Nederlands jeugdkampioenschappen pakte Lode zijn tweede grote prijs van het seizoen na het eerder winnen van de prestigieuze Jeugdmasters titel en is hij hierdoor weer een stap dichterbij bij zijn doel voor dit jaar: selectie voor de Europese Jeugdkampioenschappen in juli in Ostrava.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden