Boogie Woogie. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Boogie Woogie. Foto: Bernhard Harfsterkamp (Foto: )

Voorzitter Boogie Woogie treedt af wegens gebrek een vertrouwen gemeenten

'Als er geen geld is, zeg dat dan'

door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Willem Verwey, voorzitter van het bestuur van Boogie Woogie, het instituut voor kunst en cultuur in Winterswijk, dat ook muzieklessen verzorgt in Aalten en Oost Gelre is afgetreden. De directe aanleiding zijn de reacties die Boogie Woogie heeft gehad van de drie gemeenten op het Busisnessplan 2019 – 2020. Daaruit blijkt, zegt Verwey, onvoldoende vertrouwen in het bestuur van Boogie Woogie. Het plan is op verzoek van de drie gemeenten na financiële problemen bij de muziekschool opgesteld. Het plan moet duidelijk maken hoe Boogie Woogie een toekomstbestendige, financieel gezonde organisatie kan worden Het is vorig jaar september ingeleverd. Verwey vindt dat het plan beantwoord aan de wensen van de gemeenten. De reacties van de gemeenten laat volgens Verwey zien, dat er na jaren onderhandelingen geen voortgang wordt geboekt.

Te weinig daadkracht
De voorzitter geeft aan de houding van de gemeenten Aalten en Oost Gelre "eerder negatiever dan positiever" is geworden. Verwey vindt dat wethouder Aalderink van Winterswijk zich wel positief heeft opgesteld, maar vanuit die gemeente is ook aangegeven dat het bestuur onvoldoende daadkrachtig zou zijn. De gemeente Aalten heeft het in de recent ontvangen reactie, schrijft Verweij in een brief aan de drie gemeenten nog duidelijker gezegd: "Het huidige bestuur wordt de kans gegeven met opgeheven hoofd afscheid te nemen, er wordt gestuurd op een bestuur met zakelijke en inhoudelijke kennis om de derde geldstromen te activeren." Met derde geldstromen worden extra inkomsten via sponsoring en subsidies van anderen dan de gemeenten bedoeld. Verwey vindt dat Boogie Woogie daarmee goed op weg is.

Gezamenlijke aanpak niet mogelijk
Verwey is zeven jaar voorzitter geweest. Zijn aftreden is zijn eigen keuze. Het ligt ook niet aan het bestuur van Boogie Woogie, zegt hij, waarin de sfeer goed is en er de vechtlust is om te zoeken naar oplossingen. Verwey constateert dat een gezamenlijke aanpak niet mogelijk is, omdat de gemeenten het met elkaar oneens zijn. "Dat blijkt ook weer uit het feit dat er geen gezamenlijke reactie op het businessplan kwam, maar elke gemeente weer met eigen punten komt. Als er geen geld is, zeg dat dan in plaats van de schuld bij Boogie Woogie te leggen."

De gemeenten waren nog niet bereikbaar voor commentaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden