De winnaars Job Bennink (links) en Harrie Spijkers nemen er een op. Foto: Roy Wensink
De winnaars Job Bennink (links) en Harrie Spijkers nemen er een op. Foto: Roy Wensink

Verrassende kruisjaswinnaars Beneman

VRAGENDER - De kruisjasfinale van Beneman was tot de laatste gift spannend. Het paar Spijkers / Bennink kwam als verrassende winnaars uit de bus door een geslaagde aanval vanaf de derde plaats.

Op de achtste en laatste avond van het kruisjastoernooi van Beneman moesten de paren van de top tien onderling uitmaken wie met eer ging strijken. Met 94 punten voorsprong op de nummer twee en 169 op nummer drie begonnen Tonnie klein Gunnewiek en Vincent Hulshof tegen de nummer tien. Met 1203 punten begon deze avond redelijk goed. De nummer twee (Klein Avink / Klein Tank) had 1624 punten wat de spanning weer volop terug bracht. Maar als twee honden vechten om een been …. De nummers drie Spijkers / Bennink sloten de avond af met twee maal dik 1500 punten. Na het rekenwerk bleken zij de meest stabiele kaarters van het seizoen te zijn en wonnen met een verschil van 286 punten.

Met de eerste prijs op zak, een dinerbon van Beneman, kunnen Spijkers en Bennink met hun familie tijdens het zomerreces het strijdtoneel weer gaan verkennen voor de start van het nieuwe seizoen. Maandag 30 september zal weer de eerste avond zijn.

Einduitslag deze avond: p. 3: Klein Tank / Klein Avink (4194 pnt); p. 2: Mokkink / Schilderink (4210 pnt) en p.1: paar Schuirink / Overkamp met 4220 punten.

De organisatie dankt alle deelnemers voor hun komst en kan met record-opkomst van gemiddeld 68 kaarters per avond, terugkijken op een geweldig seizoen.

De data voor het nieuwe seizoen zijn: 30 september, 4 en 25 november, 27 december, 27 januari, 2 en 30 maart en 20 april.

Meer berichten