Foto: John van Kuringen
Foto: John van Kuringen Foto: Henri Polman

Dauwsporten in Mariënvelde

Algemeen

MARIËNVELDE - Op Hemelvaartsdag 30 mei vindt op en rondom het kermisterrein in Mariënvelde het evenement 'Actief Hemelvaart Achterhoek' plaats. Tijdens deze dag kun je deelnemen aan een Run-Archery-clinic en wedstrijden, is er een hardloopwedstrijd rondom Mariënvelde en kun je kennis maken met de verschillende sporten.

Sportievelingen van alle leeftijden zijn welkom en kunnen in hun eigen leeftijdscategorie deelnemen aan de wedstrijden en clinics. Op deze manier kom je in aanraking met de diverse sporten en word je op je eigen niveau uitgedaagd. Laat je vaardigheden zien of bijschaven tijdens de voetbalclinics, krijg de klimtechnieken onder de knie op het survivalparcours en voel hoe het is om als een echte Willem Tell de handboog te gebruiken.

De dag start om 08.30 uur, de dag begint dus met de dauw onder de voeten. De schietdoelen voor de Run-Archery staan opgesteld in de feesttent en de lengte van de omloop voor de Run-Archery zal aangepast worden naar leeftijdscategorie. De omloop vanaf 16 jaar heeft een lengte van 500 meter die vier keer gelopen moet worden, de overige leeftijden doen een kleine ronde over het kermisterrein. Verder kun je deelnemen aan een hardloopwedstrijd van 5 en 10 km die om 09.00 uur van start gaat. Opgave kan via actiefhemelvaartachterhoek@gmail.com of tot 08.45 uur op de dag zelf. Deelname hardloopwedstrijd kost 5 euro per deelnemer. Kom dus lekker dauwtrappend naar Mariënvelde, laat je uitdagen en verleg je grenzen!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant