Foto: AN
Foto: AN

RKZVC in boeiende Achterhoekse derby gelijk tegen Silvolde

Nacompetitie nu buiten bereik

ZIEUWENT - In een open wedstrijd genoot het talrijke publiek zondag van een spektakel met kansen aan beide kanten. Gezegd moet worden dat Silvolde hierbij de meeste kansen kreeg en veel aan RKZVC-keeper Huib Jonkman te danken was. Hij redde regelmatig op goede inzetten van Silvolde.

Al in de 3de minuut kwam Silvolde op een 0-1 voorsprong nadat een vrije trap door Wouter Ebbers in de rechter bovenhoek werd binnengekopt. Daarna zat het RKZVC tweemaal niet mee. In de elfde minuut kon Sjors Storkhorst met een sliding net niet goed bij de bal en tikte hij naast. In de 19de minuut nam Waldo Rhebergen een afgeslagen cornerbal ineens op de slof maar de bal stuiterde er via de onderkant van de lat weer uit. Nadat eerst drie schotpogingen van Silvolde werden geblokt pakte Huib Jonkman in de 30ste minuut knap een goed Silvolds schot in de linkerbenedenhoek. Drie minuten later volgde de gelijkmaker nadat Steffen IJzereef vanaf de middellijn snel opstoomde. Hoewel zijn harde schot van twintig meter afstand recht op de keeper was, had de Silvoldse keeper er toch moeite mee, waarna Sjors Storkhorst er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te tikken. In de 39ste minuut was het weer Huib Jonkman die een inzet na een Silvoldse corner goed weg werkte en vier minuten later had Toby Bokkers geluk toen hij wilde opruimen maar Huib steenhard recht op de knieën schoot.

Hoewel Silvolde na rust met tien man speelde omdat Alexander Tempels op slag van rust direct rood kreeg, veranderde het spelbeeld nauwelijks. In de 53ste minuut was de eerste hachelijke situatie voor het Zieuwentse doel maar na enig gegrabbel kon Huib de bal pakken. Na een Zieuwentse uitval over rechts waarbij de voorzet netjes onderschept werd door de Silvoldse keeper werd in de Silvoldse counter de bal overgekopt. Om aan te geven dat de aanvallen heen en weer bleven golven: in de daarop volgende counter schoot Joey Belterman in behoorlijk vrije positie te zacht in. Huib Jonkman tikte nog maar weer eens een knappe vrije trap uit de linkerbovenhoek en een schot van Jens Schutten werd geblokt. In de 64ste minuut had RKZVC echt geluk na een Silvoldse corner. De scheidsrechter floot dat het een goal was maar ging toch voor overleg naar de assistent-scheidsrechter. Op advies van die assistent werd het doelpunt alsnog niet toegekend. In de 68ste minuut waren er weer twee geweldige reddingen van Huib op doelpogingen van Silvolde. Langzamerhand werden de krachten bij de uitploeg toch wat minder en kreeg RKZVC mogelijkheden. Helaas was de laatste pass iedere keer net niet goed. Zo schoot Jens in het zijnet en werden twee voorzetten voor goal net niet bereikt door Zieuwentse spitsen. Een schot van Joey Belterman ging in het zijnet (hij had een voorzet moeten geven) en een schot van Sjors Storkhorst werd nog geblokt.

Geen van beide ploegen bereikte het gestelde doel. Silvolde ging voor revanche voor de thuisnederlaag, hetgeen niet volledig lukte. RKZVC ging voor het bereiken van de nacompetitie en dat lukte ook niet omdat concurrent SDO wel won. In de laatste uitwedstrijd volgende week in Gendt gaat het dus om des keizers baard. Laatste conclusie: na drie achtereenvolgende kampioenschappen eindigt RKZVC als debutant in de hoofdklasse definitief op de 4de plaats. Een geweldige prestatie.

Zondag 26 mei speelt RKZVC om 14.00 uur uit tegen De Bataven.

Meer berichten