Foto: AN
Foto: AN

KSH wint laatste thuiswedstrijd van Ulftse Boys met 2-1

HARREVELD - Afgelopen zondag speelde KSH haar laatste officiële thuiswedstrijd onder de vlag van KSH. Volgend jaar zullen het samenwerkende teams worden met VV Mariënveld onder de noemer HMC'17. Het KSH-tijdperk werd afgesloten met een overwinning: 2-1.

Aan Harreveldse zijde ontbraken een aantal spelers, waardoor Max Ten Have, normaliter speler van het tweede, zijn debuut in de basis mocht maken op linksbuiten. In de eerste helft kwam KSH niet aan goed voetballen toe. Veelal op het middenveld hielden de gasten uit Ulft een mannetje over, waardoor ze veel aanvallen konden opzetten. Het bleef echter voornamelijk bij het opzetten, want de meeste aanvallen werden in de kiem gesmoord. Aan andere zijde kreeg KSH een paar kleine mogelijkheden, maar hier bleef het dan ook bij. Kort voor rust kon de linkermiddenvelder van Ulftse Boys doorstomen richting het Harreveldse doel, op weg naar het doel werd hij echter van zijn sokken gelopen door Tom Tankink. De scheidsrechter wees vervolgens resoluut naar de penaltystip. Het buitenkansje werd door de linkshalf verzilverd en zo keek KSH op slag van rust tegen een dik verdiende 0-1 achterstand aan.

Na rust kwam er een gretiger en scherper KSH uit de kleedkamers. Stan te Brake kwam in het veld voor Max ten Have. Met Stan op het middenveld kregen de Harrevelders weer grip op de wedstrijd. Door het invallen van Stan schoof Davey Wopereis door naar de voorhoede. Met 48 minuten spelen stond het al 1-1. Een voorzet belandde via Willem Tankink voor de voeten van Niek ten Have. Die schoot vervolgens onberispelijk binnen. Het was in de tweede helft vooral eenrichtingsverkeer en dat bracht na 60 minuten al de eindstand op het bord. Een solo van Davey Wopereis belandde met enig fortuin voor de voeten van Jeroen Kampshof, die het leer in de hoeken plaatste. In het vervolg kreeg KSH nog een aantal prima mogelijkheden om de score uit te bouwen: via Jeroen (naast vanaf elf meter), Niek (van de lijn gehaald) en Davey (buitenkant paal). Het bleef echter 2-1.

KSH is met deze overwinning zeker van in elk geval de zesde plaats. Volgende week staat de laatste wedstrijd uit bij AD'69 op het programma. Als men daar weet te winnen kan KSH ook nog vijfde worden.
Na het eindsignaal werd er flink wat vuurwerk de lucht in geknald en werd er samen met alle aanwezige supporters, waaronder een groot aantal voormalige KSH-spelers, gezellig nagezeten.

Meer berichten