Ambassadeur Rik Wamelink zet zich in voor de glasvezelcampagne. Foto: Theo Huijskes
Ambassadeur Rik Wamelink zet zich in voor de glasvezelcampagne. Foto: Theo Huijskes

Glasvezelcampagne kleine kernen eindigt op 3 juni

OOST GELRE - "Willen wij in de gemeente Oost Gelre goed voorbereid zijn op de toekomst, dan dient ieder huisgezin, beter gezegd iedere inwoner te beschikken over snel internet. Dit niet alleen in de beide grote kernen van Oost Gelre, maar ook in alle kleine kernen van deze gemeente." Dit zegt Rik Wamelink, namens zijn woonplaats Lievelde vrijwillig dan wel onbezoldigd ambassadeur van de door de gemeente Oost Gelre in samenwerking met de gemeente Aalten in het leven geroepen campagne 'Glasvezel buitenaf'.

Door Theo Huijskes

Aanmelding vóór 3 juni
"Om deze ambitie waar te kunnen maken, is het van het allergrootste belang dat er in dit geval een glasvezelnetwerk wordt aangelegd in niet alleen de gehele op de gemeente Oost Gelre, maar ook op de gemeente Aalten betrekking hebbende plattelandsregio. Maar hierbij is wel de voorwaarde gesteld dat definitieve aanleg alleen mogelijk is wanneer vóór 3 juni aanstaande 35% van de bevolking in beide gemeentelijke regio's zich hiervoor heeft aangemeld." Aldus Rik Wamelink, die daarbij tegelijkertijd een dringende oproep doet aan het adres van alle belanghebbenden, en dat niet alleen in Lievelde, maar ook in de overige kleine kernen van Oost Gelre, alsmede de kleine kernen van de gemeente Aalten om zich vóór maandag de derde juni aanstaande aan te melden. "Een en ander kan vrij eenvoudig via de website www.glasvezelbuitenaf.nl."

Van een zandweg naar een snelweg
Glasvezel buitenaf heeft inmiddels ruime ervaring met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Onder het motto 'Met glasvezel gaan wij van een zandweg naar een snelweg', heeft Glasvezel buitenaf inmiddels reeds meer dan veertig glasvezelcampagnes succesvol afgerond. Hieronder valt ook de campagne in de buitengebieden van Oost Gelre en Aalten, waar maar liefst 72,6% van de bewoners voor glasvezel heeft gekozen.

"Dit succes kan, wat zeg ik moet toch doorgetrokken kunnen worden nu het hart van de kleine kernen in zowel Oost Gelre als Aalten aan de beurt zijn", zegt Rik Wamelink. "In Oost Gelre gaat het om de kernen Harreveld, Lievelde, Mariënvelde, Vragender en Zieuwent en in Aalten om de kernen Barlo, Dale, De Haart, De Heurne, Lintelo en IJzerlo. Let wel, in iedere kern moet het percentage van 35% gehaald worden."

Voordelen voor de lange termijn
Rik Wamelink is in de veronderstelling dat nog veel, teveel burgers in de veronderstelling zijn dat glasvezel alleen van belang is voor bedrijven. "Ieder huisgezin heeft nu en zeker straks glasvezel nodig. Door zich nu reeds aan te melden, kan men naast de beschikking over een maximale internetsnelheid bovendien extra aansluitingskosten besparen. Aanmelding in een later stadium gaat namelijk minimaal gepaard met circa duizend euro extra kosten. Ook kunnen degenen, die zich nu aanmelden straks kiezen uit circa vijftien internetaanbieders." Wanneer Rik Wamelink bij het plaatsnaambordje Lievelde poseert voor de foto en zijn laptop activeert, besluit hij zijn oproep met de woorden: "Met de aanmelding vóór 3 juni ben je niet alleen klaar voor de toekomst, je beschikt dan ook over meerdere keuzemogelijkheden, hoge snelheden, hetgeen alleen maar voordelen biedt en dat ook nog eens voor de lange termijn!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden