Run Archery team vlnr: Henri Polman, Ruud ten Have, Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis en Bram Polman. Onder Marc Konings, Jeroen Heuzinkveld en Jan ten Have. Foto: PR
Run Archery team vlnr: Henri Polman, Ruud ten Have, Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis en Bram Polman. Onder Marc Konings, Jeroen Heuzinkveld en Jan ten Have. Foto: PR

Biathlon-succes Switbertus in Apeldoorn

LICHTENVOORDE - Joost Immink heeft zaterdag namens het Run-Archery team Switbertus een zilveren medaille gewonnen in de biathlon met hardlopen en boogschieten in de sprintwedstrijd in Apeldoorn. Joost moest een halve minuut toegeven op winnaar Raymond Veldhuis.

Er was een vierde plak voor Jorik Klein Nijenhuis. Henri Polman werd eerste bij de heren masters en zoon Bram Polman tweede bij de junioren met een fraaie winst in de B-finale. Ruud ten Have was ook goed op dreef met een derde plek in de B-finale en Marc Konings pakte hier plek 5. Jan Wassink viel en beschadigde zijn vizier; dat leverde veel missers op en een zesde plek in de C-fanale.

Sprint
De wedstrijd in Apeldoorn ging over de sprintafstand. Dat betekent 400 meter hardlopen, daarna op het schietpunt 4 doelen omschieten, waarvoor zijn 6 pijlen beschikbaar zijn. Is het doel dan niet geraakt dan volgt een strafronde. Per ronde 2 schietbeurten en 3 keer hardlopen.

Estafette
Switbertus deed met twee teams mee aan de afsluitende estafette. Het was superspannend met stuivertje wisselen tussen vijf teams binnen enkele seconden. Switbertus 2 met Marc Konings, Bram en Henri Polman ging na goed werk van Marc en Bram aan de leiding, door matig schieten van Henri in de laatste schietbeurt moest Switbertus 2 alsnog genoegen nemen met een vierde plek. Switbertus 1 met Jorik, Joost en Ruud profiteerde en pakte de bronzen medaille. Het vizier is nu gericht op de Run-Archery workshop in Mariënvelde op hemelvaartmorgen en de volgende wedstrijd op 29 juni in Oirschot.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden