Pleun Boschker (links) en Niké Klein Goldewijk geven elkaar de hand bij de start van het duel. Foto: Renée Leemreize
Pleun Boschker (links) en Niké Klein Goldewijk geven elkaar de hand bij de start van het duel. Foto: Renée Leemreize

Kampioenschap Longa '30 op losse schroeven na zusterstrijd MO15

Algemeen

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag stond er een heuse zusterstrijd op het programma. Longa MO15-1 ontving als gastvrouw de meiden van Longa MO15-2. De meiden van MO15-2 hadden deze voorjaarscompetitie vriend en vijand verbaasd door na een 6-2 nederlaag bij Arnhemse Boys vervolgens 8 keer op rij te winnen en daardoor als koploper haar laatste wedstrijd in te gaan.

Met een stabiele verdediging, een bikkelend middenveld en de best scorende voorhoede van de competitie, beten vele tegenstanders zich op deze meiden stuk. Bij winst zou de MO15-2 niet meer te achterhalen zijn en zou de kampioenvlag kunnen worden gehesen. De nummers 2 en 3, te weten Lochem MO15-1 en Arnhemse Boys MO15-1, zouden dan op vijf punten komen met voor hen nog één wedstrijd te gaan. Maar het kampioen worden moest uitgerekend binnengehaald worden tegen de MO15-1 dat tot afgelopen zaterdag enigszins tegen de verwachtingen in op een zesde plaats was blijven steken met 12 punten achterstand op MO15-2. Maar wie dacht dat de MO15-1 het zo maar zou laten gebeuren dat de MO15-2 wel even van hen zou winnen, kwam bedrogen uit. Vanaf het begin was duidelijk dat het niet cadeau zou worden gegeven en dat er ook nog zoiets aanwezig was als een eergevoel.

De spanning was duidelijk merkbaar. Voor een deel vriendinnen die tegen elkaar speelden. En dan met zo veel publiek, het spel werd er niet beter van. Onder toeziend oog van vele ouders en andere belangstellenden kwam op het hoofdveld van 'De Treffer' bij vlagen de individuele klasse van enkele MO15-1 speelsters boven drijven. Al met al ontspon zich echter, mede door het sterke collectief van de MO15-2, een gelijk opgaande wedstrijd vol spanning en dramatiek. MO15-1 kwam nog voor de rust op 1-0 door een fraai afstandsschot. Kort na rust werd het 1-1 na een snelle uitbraak van MO15-2 door het midden, niet lang daarna was het al weer 2-1. De 2-2 kwam op het scorebord na een ongelooflijke vrij trap van Merlijn Lurvink, die de bal van buiten de zestien meter vanaf de zijkant kiezelhard diagonaal in het kruis pegelde. De MO15-2 zette nog even aan en de hoop op het kampioenschap werd met nog 15 minuten te spelen ineens weer springlevend. Een ongelukkig moment van de keepster van MO15-2 leidde echter de 3-2 in en dat was de nekslag. De keepster moest geblesseerd het veld verlaten en daarna werd het ook nog 4-2.

Daarmee heeft de MO15-1 de eer gered en heeft de MO15-2 het helaas niet meer in eigen hand. Zij zijn uitgespeeld en hebben nog twee punten voorsprong op de achtervolgers. Bij de te verwachten winst van Lochem en/of Arnhemse Boys in de laatste competitieronde, zullen de meiden van MO15-2 met een trots 'Ajax Champions League gevoel' achterblijven. Een fantastisch seizoen, heel dichtbij, maar net niet … Dat is voetbal.

                

        

Foto: Renée Leemreize
Foto: Renée Leemreize

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant