De Globetrotters uit Harreveld in 1965. Foto: archief Stg A4D
De Globetrotters uit Harreveld in 1965. Foto: archief Stg A4D

Trots

Ingezonden brief namens de voorzitter van de Avondvierdaagse

Trots, dat is het woord waar het allemaal om draait tijdens de 70ste Avondvierdaagse Lichtenvoorde. De mensen zijn trots dat ze nog steeds mogen en kunnen meelopen. De organisatoren, het bestuur en de vrijwilligers zijn trots dat we ook deze mijlpaal gehaald hebben. Trots zijn we omdat er een stijgende belangstelling is voor 'onze' vierdaagse. Trots omdat het leeft.

Wij als organisatie en u als deelnemer, toeschouwer of sponsor, mogen ons verheugen over de aanmelding van weer nieuwe grote groepen. De trots van de bedrijven die hen ondersteunen. Want het is mooi wanneer je een groep, gestoken in de kleuren van jouw bedrijf, door de straten ziet wandelen. Het is mooi dat je je kind, kleinkind, broer, zus, ouders, vrienden of bekenden ziet meedoen. Trots ben je als je ze kent, als je meedoet als deelnemer of (groeps)sponsor.

Ooit hebben we de ambitie uitgesproken om de a4d weer in oude glorie te herstellen, trots zijn we dat dit gehoord wordt. Bedrijven en verenigingen pakken het stokje op en doen weer mee zo lijkt het.

Naast de stichting A4D Lichtenvoorde vieren de verenigingen Litac en Longa 59 ook hun 70 en 60-jarige jubileum. De A4D viert dit bescheiden met de speciale lustrum-medaille en een bijdrage in het feestweekend bij Litac. Deze (ook zeer trotse) vereniging hoopt, door zich tijdens de marathon-dag te kunnen presenteren aan de lopers en bezoekers, ook meer belangstelling voor hun sporten te krijgen. Mooi dat we als 70-jarigen zo met elkaar kunnen optrekken.

Uiteraard kunnen we dit niet alleen. We kunnen niet vaak genoeg de vaste groep sponsoren bedanken die ons ondersteunen met faciliteiten en producten. Let op de hekwerkbanners op de markt. Zonder deze bedrijven gaat het niet. Hoe trots kun je zijn op een schare van ruim 30 vrijwilligers die onbezoldigd, jaarlijks vol overgave ruim 2000 deelnemers door onze gemeente loodsen.

Trots is het woord. Trots op Lichtenvoorde Trots op het saamhorigheidsgevoel alhier Trots dat ik het mag meemaken

Inschrijven van groepen kan nog tot 12 juni 2019 via onze website www.a4dlichtenvoorde.nl. Tot snel, ik verheug me op uw deelname.

Stg A4D Lichtenvoorde Ronald Ebbers (trotse) voorzitter

Meer berichten