Een beeld van een geslaagde Doe-dag van de Lions Club Groenlo-Slingelanden. Foto: PR
Een beeld van een geslaagde Doe-dag van de Lions Club Groenlo-Slingelanden. Foto: PR

Bewoners Molenberg en Antoniushove genieten van een heerlijk dagje uit

GROENLO-LICHTENVOORDE - De Lions Club Groenlo-Slingelanden heeft bewoners van de verzorgingstehuizen De Molenberg in Groenlo en Antoniushove in Lichtenvoorde op een onvergetelijk dagje uit getrakteerd. Na een gezellige autorit door de Achterhoek was Hof van Eckberge in Eibergen het eindpunt.

Door Theo Huijskes

De Lions Club Groenlo-Slingelanden organiseert regelmatig de zogenoemde 'Doe-dagen'. Dagen waarop een groep mensen, voor wie dit niet vanzelfsprekend is, wordt getrakteerd op een gezellig dagje uit. Deze keer was het de beurt aan 33 bewoners van verzorgingstehuizen De Molenberg en de Antoniushove.

Autorit langs dorpen en bezienswaardigheden
De Doe-dag begon 's ochtends met een autorit door het prachtige Achterhoekse coulissen-landschap. Elk Lions-lid was met zijn auto gastheer van een bewoner van het verzorgingshuis. In een lange stoet werden de verschillende kerkdorpen van Oost Gelre bezocht, maar konden de bewoners ook een blik werpen op bijvoorbeeld de nieuwe N18. De route was zodanig samengesteld dat het voor de veelal oudere en weinig mobiele bewoners een feest van herkenning was en daarmee een uniek uitje werd. Op verzoek hielden de Lions-gastheren regelmatig halt bij verschillende bijzondere plekken, zoals de verschillende dorpskerken en markante boerderijen. Prachtige verhalen en herinneringen werden gedeeld, waarmee het voor menigeen een bijzonder gewaardeerd weerzien werd met het verleden.

Veel bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om nog even hun ouderlijk huis te bezoeken

Bezoek aan Hof van Eckberge
De autorit eindigde bij Hof van Eckebergen. Daar werden de gasten ontvangen met een kop koffie en aansluitend een drankje, waarna ze werden getrakteerd op overheerlijke pannenkoeken. Daarna was er gelegenheid voor een gezamenlijke wandeling of rolstoelrit door de prachtig aangelegde, kleinschalige dierentuin van Hof van Eckberge. De rondgang zorgde zichtbaar voor veel plezier bij de ouderen.

Voor de terugrit terug was er ruim tijd gereserveerd. Wie nog ergens langs wilde rijden, hoefde dat alleen maar kenbaar te maken aan de chauffeur. Veel van de bewoners grepen die gelegenheid aan en bezochten de boerderij of de woning, alwaar ze waren opgegroeid of lange tijd hadden gewoond.

De dag werd in De Molenberg en Antoniushove afgesloten met een toost op de geslaagde dag, waarna nog lang werd nagepraat en herinneringen aan vroeger werden opgehaald.

Optreden van Diva Dichtbij
Bewoners van de afdelingen Ravelijn, Slatman en Groepswonen van De Molenberg die de autorit en het bezoek aan Hof van Eckberge niet konden meemaken, kregen 's middags een bezoek van Diva Dichtbij aangeboden. De Diva's en Divo's verrasten de bewoners met prachtig gezang, waarbij een gevoelige snaar werd geraakt en herinneringen werden opgehaald. Diva Dichtbij maakt dat mensen met bijvoorbeeld dementie uit hun schulp kruipen en weer even ervaren dat ze meer zijn dan hun ziekte.

De Lions Club Groenlo-Slingelanden kijkt terug op een meer dan geslaagde Doe-dag, waarbij het credo 'We Serve' van de club perfect werd uitgedragen.

Meer berichten