Tim Leemreize wordt geïnstalleerd als prins. Links naast hem prinses Marit Luttikholt. Achter Marit en Tim koningin Carola Kolkman en koning Rudi Krabben. Foto: Wout Klein Goldewijk
Tim Leemreize wordt geïnstalleerd als prins. Links naast hem prinses Marit Luttikholt. Achter Marit en Tim koningin Carola Kolkman en koning Rudi Krabben. Foto: Wout Klein Goldewijk

Kermis Mariënvelde als vanouds onder zomerse temperaturen

MARIËNVELDE - Afgelopen weekend vond in het zonovergoten Mariënvelde de jaarlijkse kermis plaats. Het werd als vanouds een gezellig feest met als hoogtepunt het traditionele vogelschieten.

De zaterdagmiddag begon met de prijsuitreiking van de sleutelwedstrijd voor de basisschoolkinderen waar zij in aanloop naar de kermis mee bezig konden. De kinderen konden hun sleutel bij binnenkomst inleveren in de sleutelbak en hieruit werd een winnaar getrokken. De gelukkige Roos Karnebeek mocht een leuke prijs in ontvangst nemen. Aansluitend begon de 50+ middag in de BMV en ook daar was het nog lang gezellig.

De zondag stond traditiegetrouw in het teken van de evenementenmiddag. Hierbij namen de vier gewesten van Mariënvelde het tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde eerste plaats in deze editie van 2019. 'Grotendiek' prolongeerde zijn titel en 'De Kom', 'De Rest' en 'Scheiddijk' eindigden respectievelijk op een tweede, derde en vierde plek. Deelnemers en publiek konden genieten van zomerse temperaturen en wederom spectaculaire spellen die door de gewestleiders zelf bedacht waren. De jeugd werkte tussendoor hun eigen jeugdcompetitie af met dezelfde spellen, alleen werden ze nu in mooi gekleurde shirts gehesen. Van team groen, blauw, geel en rood was het team groen dat zich winnaar mocht noemen van deze jeugdcompetitie en de medailles in ontvangst mocht nemen.

Vogelschieten
Bij de jeugd werd de vogel er als eerste afgeschoten. Daaruit kwam prins Tim Leemreize naar voren en zijn prinses dit jaar is Marit Luttikholt. Daarna was het spannend bij de dames en heren; de heren kregen de vogel als eerst aan de grond. Rudi Krabben loste het winnende schot waarna bij de dames Carola Kolkman de laatste kogel afvuurde. Zij mogen zich dit jaar koning en koningin van Mariënvelde noemen.

Het dorp en de organisatie kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden