Het nieuwe bestuur van HMC '17 met in het midden voorzitter Maja Visschers. Foto: PR HMC '17
Het nieuwe bestuur van HMC '17 met in het midden voorzitter Maja Visschers. Foto: PR HMC '17 (Foto: )

Senioren KSH en VVM ook samen verder als HMC '17

HARREVELD/MARIËNVELDE - In navolging van de voetbaljeugd, die in juni 2017 een samenwerkingsverband aanging onder de naam SJO HMC'17, gaan nu ook de seniorenafdelingen van KSH Harreveld en VV Marienveld per 1 juni samen verder. Onder de naam SSA HMC'17 – Samenwerkende Senioren Afdeling Harreveld Mariënvelde Combinatie – spelen zij vanaf augustus in de KNVB competitie.

In eerste instantie wordt er getekend voor een samenwerking van drie jaar. Maar het toekomstig opgaan in een vereniging, van zowel senioren als jeugd, houdt men al wel in het achterhoofd. Feitelijk is de basis al gelegd in 2017, toen de jeugd werd samengevoegd. In de wandelgangen werd er toen al gespeculeerd over het samengaan van de senioren. Toch heeft het nog bijna twee jaar geduurd voordat de samenwerking van start ging. Er zijn sentimenten, maar men ziet wel in, dat om het voetbal in beide dorpen te behouden er wel iets moet gebeuren. Achter de schermen is er flink overlegd, leden moesten geïnformeerd en er moest een nieuw bestuur worden geformeerd: Ook hier was een ieders visie: samenwerking was en is de enige optie.

'Uniek voor Oost Gelre'
Aldus Maja Visschers, de eerste voorzitter va HMC '17. Maja gaat binnen de typische mannenwereld van het voetbal voor HMC '17 de scepter zwaaien. Afgevaardigden uit de besturen van KSH en VVM aangevuld met leden met verstand van voetbal en kennis van bestuurlijke functies en gebruik makend van de weg die de jeugd al is gegaan, een afgevaardigde van het jeugdbestuur, maken het bestuur compleet. Maja hoopt dat er zich meer dames bij de HMC'17 gaan aansluiten, als voetballer, vrijwilliger, begeleider of bestuurder. Het nieuwe bestuur is er klaar voor en de leden hebben er zin in. Prestatie, sportiviteit maar zeker ook gezelligheid dat is wat HMC'17 wil bereiken.

Het verdwijnen van het Mariënvelds rode en Harrevelds groene tenue van de grasmat zal bij menigeen nostalgische gevoelens oproepen. Voetbalvereniging HVC werd opgericht in 1934 en ging na de tweede wereldoorlog over in de naam KSH, waar in een omnivereniging meerdere sporten werden ondergebracht. VV Marienveld werd opgericht in 1946 en wist zich als vereniging in een klein dorp goed staande te houden. Het bundelen van krachten en samenwerken blijkt de enige manier om voetbal in beide kerkdorpen in stand te houden en ook is het dan eenvoudiger om het voetbaltechnisch niveau op peil te houden. Er zal gevoetbald en getraind worden op beide sportcomplexen. De senioren zullen, evenals de jeugd, gaan voetballen in lichtblauwe shirts, zwarte broek en lichtblauwe sokken.

Vanaf medio augustus zullen SSA en SJO HMC'17 op één platvorm te vinden zijn. Dit geldt zowel voor de website als de social media. De website is te bezoeken via www.hmc17.nl

Meer berichten