Rabarbara. Foto: Krang Creaties
Rabarbara. Foto: Krang Creaties

'Open Podium' tijdens Schrijfcafé Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Wat is er mooier dan je geschreven woorden delen met anderen? Ze zelfs voor te lezen aan een aandachtig luisterend publiek? Die mogelijkheid biedt woordenkunstenaar Barbara Pavinati (Rabarbara) op maandag 17 juni. Tijdens het 'Open Podium' van het Schrijfcafé Lichtenvoorde gaan beginnende en gevorderde taalliefhebbers hun (favoriete) pennenvruchten voordragen. Het 'Open Podium' begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek van Lichtenvoorde aan de Dijkstraat 2a.

Open Podium
Rabarbara heeft alle deelnemers van het Schrijfcafé en andere schrijvende belangstellenden uit Oost Gelre en omgeving uitgenodigd om hun zelfgeschreven teksten of teksten die bewonderd worden voor te lezen voor publiek. Maar liefst 11 taalliefhebbers gaan deze uitdaging aan. Sommigen hebben al wat podiumervaring, anderen helemaal niet. Voor iedereen is het toch spannend. Het applaus en de lovende woorden van familie en vrienden zullen hen echter laten zweven en zullen een passende beloning zijn. Woorden, gedichten, verhalen en boeken zijn er niet om op zolderkamertjes te verstoffen. Ze floreren en krijgen kracht als ze gedeeld worden. En wat is een mooiere start dan dit 'Open Podium'!

Achterhoekse dichters
Twee van de 11 deelnemers aan het 'Open Podium' hebben wat meer bühne-ervaring. Het is Barbara Pavinati gelukt om de dichters Joop Koopmanschap en Henk Beunk het podium in Lichtenvoorde te laten betreden.

Joop Koopmanschap (1955) is fotograaf, filmmaker en scenarioschrijver en heeft een eigen fotostudio in Groenlo. Hij is een groot liefhebber van literatuur en begon jaren geleden met het schrijven van poëzie, ook in combinatie met zijn fotowerk. Geïnspireerd door de opleiding filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam nam hij in 2016 het initiatief tot het Dichterscollectief met de overkoepelende titel: Gedichten & Gedachten. Sinds die tijd treedt hij met enige regelmaat op zowel solo als met het Dichterscollectief. Tijdens het Open Podium te Lichtenvoorde zal hij zijn gedichten voordragen, gecombineerd met zijn fotowerk.

Henk Beunk (1954) werd in 2013 de eerste Dichter des Achterhoeks: een initiatief van het dagblad De Gelderlander en het Poëziecentrum Nederland. Sindsdien droeg hij veel voor en heeft hij twee bundels uitgegeven: 'Graven in het Grijs' in november 2014 en 'Tussentaal en Tegentijd' in november 2016. Henk is lid van het dichterscollectief 'de Omsmeders' en woont in Westendorp. Hij werkt al vele jaren mee aan de Kunstwandelroute in Hummelo en is in het dagelijks leven redacteur bij een technisch vakblad.

Publiek
Wilt u graag als publiek aanwezig zijn tijdens deze avond? Dat kan. Kaarten voor deze avond kosten € 5,00 en zijn te bestellen op www.oostachterhoek.nl/schrijfcafe.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden