Park Résidence Lichtenvoorde gaat 20 extra recreatieverblijven plaatsen.
Park Résidence Lichtenvoorde gaat 20 extra recreatieverblijven plaatsen. (Foto: Kyra Broshuis)

Meer mogelijkheden op Résidence Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE- De gemeente Oost Gelre heeft een nieuw ontwerpbestemmingsplan van Résidence Lichtenvoorde gepresenteerd. Het park aan de Boschlaan, waarvan Topparken inmiddels eigenaar is, heeft een verzoek ingediend voor het plaatsen van andere typen en grotere recreatieverblijven. Aanleiding hiervoor is de veranderende marktvraag en de gewijzigde exploitatieopzet van het park, zo legt wethouder Marieke Frank uit.

Door Kyra Broshuis

20 extra recreatieverblijven
“We hebben afgesproken dat Topparken permanente bewoning tegen zal gaan. Ook over de te grote recreatiewoningen, die er al vanaf het begin staan, hebben we afspraken maken. Zodra de betreffende woningen overgaan op een nieuwe eigenaar, moeten ze aan de gestelde afmetingen gaan voldoen. Het gaat om 12 chalets.” Door het nieuwe bestemmingsplan is er straks ruimte voor 161 recreatieverblijven, 20 meer dan er nu toegestaan zijn. Er worden strikte eisen gesteld aan de zogenaamde recreatiewoningen. In het plan worden ook regels gesteld voor parkeren, er mag straks op het gehele park geparkeerd worden. Rondom het terrein zal een groenstrook voor landschappelijke inpassing aanwezig blijven, die iets wordt aangepast en vereenvoudigd. Het toeristische veld wordt heringericht en een klein stukje aan de voorzijde van het park, waar nu parkeerplaatsen zijn, wordt onderdeel van het recreatieterrein. In het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost Gelre 2010’ is het toegestaan de aanwezige horecagelegenheid te gebruiken niet alleen voor gebruikers van het vakantiepark maar ook voor buitenstaanders. Dit blijft in dit nieuwe bestemmingsplan gehandhaafd.

Meer kortdurende vakanties
De wethouder is zeer te spreken over de nieuwe eigenaar Topparken. “Deze eigenaar kiest voor een meer levendige en recreatieve opzet van het park door te investeren in hoogwaardige voorzieningen. Zo worden er veel meer recreanten getrokken voor kortdurende vakanties. Daar zijn wij als toeristische gemeente heel blij mee.” Het ontwerpbestemmingsplan ligt nu zes weken ter inzage. Daarna zal het plan, met eventuele zienswijzen, ter besluitvorming worden aangeboden aan de raad.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden