De KBO-koersballers. Foto: PR
De KBO-koersballers. Foto: PR

KBO Lichtenvoorde wint eigen jubileumtoernooi

Tweede lustrum Jan te Moller koersbaltoernooi

LICHTENVOORDE - Maandag 3 juni werden de ballen weer uit de tassen gehaald om 60 fanatieke koersballers weer eens flink aan de bak te laten komen.En ditmaal voor de tweede lustrum-editie van dit toernooi dat genoemd is naar wijlen Jan te Moller, initiator van koersbalmiddagen bij KBO Lichtenvoorde. De organiserende KBO wist met deze editie met de wisselbeker in eigen huis te houden.

Jans vrouw Dora is al jarenlang de grote drijfveer achter dit gezellige toernooi dat steevast begin juni in de tennishal van Lichtenvoorde gehouden wordt. Het koersbalwereldje is niet zo heel groot. De ballers kennen elkaar, meten hun krachten op sportieve wijze. De laatste jaren was het vaak Mariënvelde dat als team met de wisselbeker aan de haal ging. Maar nu in 2019, het jubileumjaar, zou het toch echt anders moeten, was team Lichtenvoorde van mening. En dat is gelukt. Ondanks geduchte tegenstand wisten de keienslöppers (of moeten we in dit geval spreken van keienrollers?) de weerbarstige koersballen duidelijk beter te rollen dan de andere dames en heren.

Met een totaal van 312 punten, een gemiddelde van 26,0 per speler en een gemiddelde van 0,65 per bal ging de felbegeerde wisselbeker naar team Lichtenvoorde. Opgemerkt zij ook dat Lichtenvoordenaren Tonny Dries (totaal 44) en Antoon Weenink (totaal 40) met de individuele eerste en tweede prijs aan de haal gingen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de gezellige lunch in de kantine van Kei-fit. En omdat het een tweede lustrumtoernooi betrof, was er vanuit het KBO-bestuur bij het afscheid een kleine traktatie voor alle deelnemers. Dankwoorden waren er van Dora te Moller voor alle mensen die haar geassisteerd hebben bij deze ochtend en vooral dank aan haar zoon Peter die, zoals bij alle vorige edities, weer verantwoordelijk was voor de cijfermatige afwikkeling van dit toernooi.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden