Ook kindervermaak op de Streekproductenmarkt. Foto: Barbara Pavinati
Ook kindervermaak op de Streekproductenmarkt. Foto: Barbara Pavinati

Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink goed bezocht

'De mensen zijn massaal gekomen'

Door Barbara Pavinati

LIEVELDE – Er stonden rijen met fietsen in de blinkende zon en de parkeerplaats was praktisch vol bij de goedbezochte negentiende streekproductenmarkt van Kaasboerderij Weenink op Tweede Pinksterdag. Bezoekers slenterden geïnteresseerd langs de kraampjes met niet alleen streekproducten, maar ook sieraden, boeken, etenswaar, planten, tassen, kaarsen, snuisterijen en nog veel meer en gingen tevreden naar huis met spullen of een mooie beleving. De kraamhouders waren erg te spreken over de zaken die ze deden. Kinderen werden geschminkt of gingen kijken naar een goochelaar. De organisatie kijkt tevreden terug :"Het was een mooie markt met ongeveer hetzelfde aantal bezoekers als vorig jaar. Iedereen was enthousiast en alles is goed verlopen. We hadden geluk met het weer. Heel de dag een zonnetje en toen we gingen opruimen, begon het met regenen. We hebben een positief gevoel over de dag. De mensen zijn massaal gekomen. Elk jaar komen er meer Duitsers. Volgend jaar pakken we speciaal uit, want dan bestaan we twintig jaar. Dat gaan we op een leuke manier vieren."

Op het terrein is van alles te doen. Je kan neuzen in de kraampjes, maar ook koeien knuffelen, tijdens een roofvogeldemonstatie een buizerd op je arm laten zitten, lekker een drankje drinken op een van de vele terrassen, luisteren naar de muziek van onder andere ZusLive, die met eigentijdse covers een harmonieus geluid laten horen. Er worden ijsjes gegeten en op springkussen gespeeld. Ook loopt er een groepje jachtblazers in traditionele kostuums op het terrein rond die af en toe ergens stil staan om op hun hoorns blazen. Ze trekken veel bekijks en mensen blijven luisteren en maken enthousiast foto's.

Druk
Bij de stand van Amnesty werden veel handtekeningen voor drie lopende acties gezet. Al jaren staan ze op deze en andere markten en altijd met veel succes. Lidy Nienhuis en Dagmar Buesink vertellen dat ze met de mensen die langs de kraam lopen in gesprek gaan: "Dit jaar staan we op een hele mooie plek. Het is verbazend hoeveel mensen tekenen. Het is druk. Er is sprake van een domino-effect. Als de een tekent, volgt de ander. De streekproductenmarkt is een hele leuke markt met diverse kramen. Het is ook leuk voor kinderen en daarmee erg geschikt voor het hele gezin. We kijken zelf ook altijd even rond."

Met elkaar een leuke dag
Bij Het Schoppe Theater zit een jong gezin uit Gaanderen te lunchen. Ze hadden gehoord over de markt toen ze een tijdje geleden bij de boerderij op bezoek waren. Vandaag zijn ze op pad gegaan om met elkaar een leuke dag te hebben. Goochelaar Peter Eggink hebben ze al gezien. De kleine Kato vertelt: "Ik vond het leuk, omdat de trucs simpel waren, maar moeilijk om te begrijpen." Vader Roy vult aan: "Er waren veel flauwe grappen die voor volwassenen geschikt zijn en die kinderen niet snappen." Volgend jaar is er weer een streekproductenmarkt op Tweede Pinksterdag.

Meer berichten