Twee succesvluchten voor De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Zaterdag nam postduivenvereniging De Blauwe Doffer deel aan twee vluchten op dezelfde dag: enerzijds de eendaagse fondvlucht vanuit Châteaudun in Frankrijk en anderzijds de vitessevlucht vanuit Etroeungt, eveneens in Frankrijk. Het weer werd gekenmerkt door een harde zuidwesten(rug)wind waardoor de snelheden flink konden oplopen. De temperatuur varieerde van 19 tot 24 graden en de zon kwam er af en toe bij. Best te doen dus voor de duiven.

Châteaudun is een Franse stad, gelegen op een afstand van 575 km. Door 19 liefhebbers worden 215 duiven ingekorfd, waardoor het prijzentotaal kan oplopen tot 54 stuks. Als de lossing om 10.00 uur een feit is, wordt de eerste prijsduif om 15.02.12 uur geklokt door R. te Molder. Het concours wordt besloten met de laatste prijs voor G. Wentink.

De uitslag
De eerste prijs gaat naar R. te Molder met zijn eerstgetekende duif. Dat betekent ook een nette achtste plaats in C.C.-6. Voorts drie duiven bij de eerste tien en een hoog prijspercentage: 7 uit 10. Tweede prijs wordt gewonnen door S. Breuer met twee duiven bij de eerste tien en in totaal 6 uit 14. G. Krandick is derde met 3 uit 8. Een vermeldenswaardige prestatie voor H. & M. van Haaften op de zesde plaats met 100% prijs. Zij scoren 3 uit 3.

Etroeungt is gelegen in Frankrijk op een afstand van 282 km. Met een deelname van 21 liefhebbers en 338 duiven, kondener 85 prijzen worden gewonnen. Gelost om 13.00 uur is de eerste prijsduif om 15.02.49 uur voor H. Goossens. De laatste prijsduif wordt geconstateerd door B. Volmer.

De uitslag
De eerste prijs gaat naar H. Goossens. In de C.C. komt hij tot een fraaie derde plaats. In totaal een hoog prijspercentage met 11 uit 16.
De tweede plaats wordt bezet door B. Volmer met 2 duiven bij de eerste 10 en in totaal 21 uit 85. De derde plaats wordt ingenomen door F. Volmer met 2 duiven bij de eerste 10: 3 uit 10 in totaal. Ook op deze plaats een 100% score: P. Teunissen met 1 uit 1.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden