VakantieBieb in juni weer geopend

OOST GELRE - De maand juni kent vele mooie leesactiviteiten in de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Naast de Spannende Boeken Weken en het Zomerlezen, die op 1 juni starten, gaat ook de VakantieBieb weer open. Eerst is de jeugd aan de beurt, op 1 juli worden ook de boeken voor volwassenen toegevoegd

Al enkele jaren geeft de Bibliotheek leden én niet-leden de gelegenheid om gratis gebruik te maken van de VakantieBieb, een app gevuld met e-books, die te lezen zijn met uw tablet of mobiel. Deze zeer succesvolle app is ook dit jaar weer te downloaden (of te uploaden, als u de app al heeft). Op 1 juni opent de VakantieBieb met een grote keuze aan jeugdboeken. Een maand later volgen de boeken voor volwassenen. De jeugdboeken worden een maand eerder (en langer) beschikbaar gesteld, om het onderwijs de gelegenheid te geven aandacht te besteden aan deze aantrekkelijke manier om een vakantieleesdip te voorkomen. En jeugdleden die deelnemen aan de speciale wedstrijd van de VakantieBieb maken kans op een iPad.
Wat is fijner dan lekker te ontspannen met een thriller bij het zwembad of een bloedstollend verhaal op de camping? In alle vestigingen van Bibliotheek Oost-Achterhoek vindt men vanaf juni presentaties gevuld met spannende boeken. En natuurlijk mag men deze thrillers, detectives en andere gevaarlijke boeken lenen, zodat de vakantie spannend ontspannend wordt.
Of ga op spannende date met een boek. Een 'Spannende Date' is een gesloten tasje, met daarin een onbekend spannend boek. Men leent de tas en laat zich thuis verrassen. Sommige tassen bevatten een cadeautje: een bioscoopbon, voor een spannende film. In de zomerperiode kan men gebruik maken van de VakantieBieb en van de ruim 25.000 e-books, die door leden van de Bibliotheek gratis geleend kunnen worden. Wie hulp nodig heeft bij het downloaden van deze e-books voor de e-reader of tablet/mobiel? Tijdens de speciale spreekuren over e-books, die in juni worden gehouden kan men hulp krijgen.


http://www.oostachterhoek.nl

Meer berichten